Ρέθυμνο

Μέσα σε λίγες ώρες, παραλίγο να πνιγούν άνθρωποι στην ίδια παραλία

Τεράστια επιχείρηση διάσωσης στο Ρέθυμνο μέσα σε τρεις, περίπου, ώρες.

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά τέσσερις άνθρωποι παραλίγο να πνιγούν στην ίδια παραλία μέσα σε μόλις τρεις ώρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η θάλασσα του Ρεθύμνου λίγο έλειψε να «καταπιεί» τέσσερα άτομα μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα κορίτσια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ με τη βοήθεια των ναυαγοσωστών και του Λιμενικού Σώματος, κατάφεραν να γλιτώσουν από τον πνιγμό έναν άντρα περίπου 35 ετών, ο οποίος είχε απομακρυνθεί από την παραλία όταν ξαφνικά άρχισε να φωνάζει βοήθεια.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ ακολούθησαν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να σώσουν τον άντρα και τελικά τα κατάφεραν. Τον ανέσυραν από τη θάλασσα με jet ski και το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα.

Η αναστάτωση όμως στην ίδια παραλία δε σταμάτησε εκεί: Κινδύνευαν μία Ολλανδή με την 8χρονη κόρη της. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν τους είδε η δεύτερη κόρη, 17 ετών, μπήκε στη θάλασσα για να τις σώσει χωρίς αποτέλεσμα όμως.

ΕΚΑΒ, ναυαγοσώστες και λιμενικοί κατάφεραν να τους βγάλουν όμως από το νερό σώους και αβλαβείς.

Οι τρεις από τους 4 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο η ζωή τους, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη πρέπει να είναι η προσοχή των λουόμενων τις μέρες που οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν.

Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου κ. Φραγκιαδάκη «και οι τρεις μπήκαν στο νοσοκομείο, χωρίς όμως να συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ο 35χρονος, ελληνικής καταγωγής, έχει φύγει ήδη από το νοσοκομείο. Η 49χρονη με την 8χρονη  κόρη της είναι σε καλή κατάσταση, αλλά παραμένουν στο νοσοκομείο.».

Δείτε video από τη στιγμή της διάσωσης των ανθρώπων:

Σχόλια