Ρέθυμνο

Πως θα βρει «στέγη» ο Δήμος σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς

Σε λειτουργία βάζει ο Δήμος το πρόγραμμα που σκοπό έχει την εξεύρεση στέγης σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς στο Ρέθυμνο

Με ένα πρόγραμμα για την εξεύρεση διαθέσιμων ενοικιαζόμενων σπιτιών στο Ρέθυμνο ο Δήμος Ρεθύμνης αποσκοπεί στο να βάλει τέλος στην έλλειψη ενοικιαζόμενων κατοικιών που χρειάζονται εκπαιδευτικοί και φοιτητές.

Μάλιστα, φέτος, ο Δήμος πρόκειται να συνεργαστεί με το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ρεθύμνης:

«Εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής  χρονιάς και της συνακόλουθης άφιξης νέων εκπαιδευτικών και φοιτητών στο Ρέθυμνο, ο Δήμος Ρεθύμνης και το Τμήμα Παιδείας του,  απευθύνθηκε προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο Ρέθυμνο και τους περιαστικούς Οικισμούς προκειμένου να εξασφαλίσει τη διαθεσιμότητα στέγης, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των εκπαιδευτικών και φοιτητών και αποφυγής της ταλαιπωρίας που υπέστησαν στο παρελθόν αναζητώντας στέγη.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από το προηγούμενο σχολικό έτος 2017-2018, μετά από πρόταση του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Μαρινάκη Γιώργη, το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης έστειλε επιστολή προς το Σύλλογο Ξενοδόχων και το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων για την προσφορά,  σε λογικές τιμές, δωματίων προς ενοικίαση από εκπαιδευτικούς. Αρκετοί ιδιοκτήτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά,  δίδοντας στοιχεία, τα οποία προωθήσαμε στην ΕΛΜΕΡ και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτ/θμιας Εκπ/σης.

Φέτος, υιοθετήσαμε εκ νέου τη συγκεκριμένη διαδικασία, εμπλουτισμένη από τη συνεργασία με Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης, μετά από πρόταση του κ. Σπανουδάκη Κων/νου, Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στην παρούσα περίοδο, έχει σταλεί επιστολή προς το Σύλλογο Ξενοδόχων και το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων και αναμένουμε τις προσφορές τους τις οποίες θα προωθήσουμε στο Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην ΕΛΜΕΡ και στο Σύλλογο Εκπ/κών Πρωτ/θμιας Εκπαίδευσης για να τις αξιολογήσουν και να τις αξιοποιήσουν.  Οι ενδιαφερόμενοι Εκπαιδευτικοί και  Φοιτητές, θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις  ηλεκτρονικές σελίδες των παραπάνω φορέων και συλλόγων να ενημερώνονται για τις προσφορές και να έρχονται σε επικοινωνία απ’ ευθείας με τους ιδιοκτήτες.

Επιπροσθέτως παρακαλούμε θερμά και τους ιδιοκτήτες μεμονωμένων διαμερισμάτων στην πόλη και στους περιαστικούς οικισμούς, οι οποίοι είτε  διατηρούν κλειστά τα διαμερίσματά τους είτε τα ενοικιάζουν με βραχυχρόνιες μισθώσεις, να αποστείλουν τις προσφορές τους και τα στοιχεία τους ταυτόχρονα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: α) makrilaki@rethymno.gr και β) giorgos.georgalis@gmail.com για περαιτέρω προώθηση και  για άμεση επικοινωνία των ενδιαφερομένων  μαζί τους. Η περίοδος ενοικίασης παρακαλούμε να είναι από την έναρξη της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς έως 30/6/2019.

Καλούμε τους συμπολίτες που έχουν διαθέσιμα δωμάτια να σεβαστούν τον προτεινόμενο χρόνο ενοικίασης και να τα διαθέσουν στους εκπαιδευτικούς και φοιτητές μας, στηρίζοντας εμπράκτως τη λειτουργία του Πανεπιστημίου και των Εκπ/κών Μονάδων του Δήμου μας.

Η αδυναμία εξεύρεσης στέγης αποστερεί από τα σχολεία τους εκπαιδευτικούς που χρειάζονται και από το Πανεπιστήμιό μας τους φοιτητές του οι οποίοι αδυνατούν υπό αυτές τι συνθήκες να παραμείνουν στο Ρέθυμνο για τις σπουδές τους. Οφείλουμε όλοι να καταθέσουμε στην πράξη το ενδιαφέρον μας και ν αποδείξουμε ότι πράγματι νοιαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και του Πανεπιστημίου, στοπ Ρέθυμνο.»

Σχόλια