Ρέθυμνο

Κατασκήνωση με… απρόοπτα στην Πρέβελη για 12 άτομα

«Eπιχείρηση - σκούπα» από τις αστυνομικές Αρχές στην Πρέβελη, με στόχο τους… παράνομους κατασκηνωτές

Όχι ένα και δύο, αλλά 12 άτομα αποφάσισαν να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης και να κάνουν camping στην τουριστική, παραθαλάσσια περιοχή της Λίμνης Πρέβελης, μια απόφαση, βέβαια, που από ότι φαίνεται, τους βγήκε σε… κακό, αφού όχι μόνο κατασκήνωσαν σε προστατευόμενη περιοχή, αλλά είχαν μαζί τους και ναρκωτικά.

Η συγκεκριμένη περιοχή, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura και χαρακτηρισμένη ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Έτσι, στο πλαίσιο, στοχευμένων ελέγχων και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σε τουριστικές περιοχές, πραγματοποιήθηκε, χθες το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην προστατευόμενη τουριστική περιοχή Λίμνη Πρέβελη του Δήμου Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν 12 άτομα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα παραβάσεων της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και της παράνομης κατασκήνωσης.

Πρόκειται για 5 ημεδαπούς (4 άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας από 32 έως 55 ετών, και για 7 αλλοδαπούς (6 άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας από 37 έως 50.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου από την Αστυνομία, οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Αναλυτικά, το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:

Στο πλαίσιο, στοχευμένων ελέγχων και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σε τουριστικές περιοχές, πραγματοποιήθηκε, χθες (08.08.2018) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην προστατευόμενη τουριστική περιοχή Λίμνη Πρέβελη του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Η συγκεκριμένη περιοχή, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ΝΑΤΟΥΡΑ και χαρακτηρισμένη ως περιοχή, ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βασιλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν δώδεκα (12) άτομα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα παραβάσεων της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και της παράνομη κατασκήνωση. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί (4 άνδρες και μία γυναίκα)  ηλικίας από 32 έως 55 ετών και επτά αλλοδαποί (6 άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας από 37 έως 50.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Βασιλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια