Ρέθυμνο

Απίστευτη κτηνωδία στο Κεραμούτσι! Πέταξαν φόλες σκορπώντας το θάνατο

Ένα ακόμη αποτρόπαιο έγκλημα εις βάρος αδέσποτων ζώων έλαβε χώρα σε χωριό του Δήμου Μαλεβιζίου - Άγνωστοι πέταξαν φόλες, θανατώνοντας σκυλιά και γατιά

Άλλο ένα περιστατικό απίστευτης κτηνωδίας και απανθρωπιάς έλαβε χώρα στο χωριό Κεραμούτσι. Κάποιοι έβαλαν στόχο ανυπεράσπιστα ζωάκια πετώντας φόλες και σκορπώντας το θάνατο.

Οι αδίστακτοι ή ο αδίστακτος που το έκανε προκάλεσε μεγάλη ταραχή, αναστάτωση και θλίψη στην κοινωνία του χωριού, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που τα αγαπούσαν, τα πρόσεχαν και τα φρόντιζαν.

Σύμφωνα με ανάρτηση στη σελίδα της Ζωόφιλης Δράσης στο Facebook, του μέλους κ. Καλλιόπης Μαραβελάκη, επί τρεις ημέρες το συγκεκριμένο ή τα συγκεκριμένα άτομα πετούσαν φόλες, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μαζεύουν νεκρά ζώα.

Ένα μόνο δεσποζόμενο σκυλάκι μόνο κατάφερε να ζήσει.

Ωστόσο έχουν ήδη γίνει ενέργειες ώστε αυτός ή αυτοί που πέταξαν τις φόλες να βρεθούν και να μην μείνουν ατιμώρητοι.

 

Ειδικότερα, η ανάρτηση της κ. Μαραβελάκη αναφέρει τα εξής:

«Επί τρεις ημέρες τώρα κάποιο ανόητο άτομο βάζει φόλες στο Κεραμούτσι, από την Εκκλησία μέχρι και την Παιδική Χαρά, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μαζεύουν νεκρά σκυλιά και γατιά κάθε μέρα.

Ένα δεσποζόμενο σκυλάκι σώθηκε ευτυχώς από το κτηνιατρείο της κ. Κορίνας Παρασύρη σήμερα, αλλά όλα τα άλλα ζωάκια είναι δυστυχώς νεκρά.

Έχουμε ειδοποιήσει ήδη το Α.Τ. Μαλεβιζίου και ο κ. Καλλέργης, του οποίου η σκυλίτσα σώθηκε, θα δώσει κατάθεση για να σχηματιστεί δικογραφία.

Ήρθαμε σε επαφή και με τον κ. Νηστικάκη από την Θηροφυλακή, ο οποίος απάντησε αμέσως θετικά για την επίσκεψη στο χώρο με την εκπαιδευμένη σκυλίτσα Ντάικα για την εύρεση όποιων φολών υπάρχουν ή θα πεταχτούν ακόμα στο χώρο».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια