Αφιερωμένες στον Ερωτόκριτο οι εκδηλώσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών για το 2019

Ρέθυμνο
Αφιερωμένες στον Ερωτόκριτο οι εκδηλώσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών για το 2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με προμετωπίδα την ίδρυση Παγκοσμίου Συμβουλίου Νεολαίας Κρητών πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του παγκοσμίου συμβουλίου Κρητών στο Ρέθυμνο, στο Σπίτι του Πολιτισμού στην παλιά πόλη.

Παράλληλα, έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Μανώλη Κουγιουμτζή, ότι οι εκδηλώσεις του 2019 θα αφιερωθούν στον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου και στις προσπάθειες για ένταξή του στον κατάλογο της άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς της UNESCO.

Οι όπου γης Κρητικοί διαπιστώνουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της πανευρωπαϊκής ομοσπονδίας Κρητών, Γιάννη Επιτροπάκη, ότι γιγαντώνεται το κύμα των νεομεταναστών από την Ελλάδα προς το εξωτερικό και δη στις Ευρωπαϊκές χώρες με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Σύλλογο Ελλήνων Γιατρών στο Ντίσελντορφ Γερμανίας που αριθμεί 500 μέλη και γενικά η χώρα χιλιάδες Έλληνες γιατρούς.

Τις εργασίες της γενικής συνέλευσης του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών στο Ρέθυμνο, εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ. Ειρηναίος, τονίζοντας τη σημασία του να παραμένει ζωντανή αυτή η επαφή των ομογενών κρητικών με την μητέρα πατρίδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News