Ο Νίκος Ξυλούρης και ο Γιάννης Ρίτσος μας «καλοσωρίζουν» στα Ανώγεια 

Ρέθυμνο
Ο Νίκος Ξυλούρης και ο Γιάννης Ρίτσος μας «καλοσωρίζουν» στα Ανώγεια 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα τεράστιο γκράφιτι με τη μορφή του Νίκου Ξηλούρη και ένας στίχος του Γιάννη Ρίτσου θα καλοσωρίζουν τους Κρητικούς και τους τουρίστες στα Ανώγεια

Τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Ανωγείων θα υποδέχεται στο εξής ο «αιώνιος» Κρητικός καλλιτέχνης, Νίκος Ξυλούρης και ο σπουδαίο ποιητής, Γιάννης Ρίτσος.

Και αυτό, μέσα από ένα τεράστιο γκράφιτι, το οποίο απεικονίζει τον αξέχαστο καλλιτέχνη και δημιουργήθηκε σήμερα, στην είσοδο του χωριού.

Δίπλα στο γκράφιτι βρίσκονται γραμμένα τα λόγια του μεγάλου Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου, στίχοι που υμνούν την ενότητα, την ομόνοια και την αδελφοσύνη θα συνοδεύουν την εικόνα του Ξυλούρη. Στίχοι που ο ίδιος ερμήνευσε με ανατριχιαστικό τρόπο και ένωσαν τους Έλληνες κατά της δικτατορίας και της Χούντας των Συνταγματαρχών:

«Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ’ τον κόσμο.

Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο…»

Το γκράφιτι, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του χωριού για όσους φτάνουν από Ηράκλειο, αποτελεί πρωτοβουλία της ομάδας του Φεστιβάλ «Χαιμαλίνα» και των «ΑνώγειαΝεοι», ενώ έχει λάβει την έγκριση και τη βοήθεια του Δήμου Ανωγείων, αποτελώνατς δημιούργημα του Βιαννίτη γραφίστα, Αλέξανδρου Ραπτάκη, που έδωσε τη μορφή στην ιδέα!

Ο Αλέξανδρος Ραπτάκης ανέφερε με συγκίνηση στο anogi.gr: «Νιώθω πολύ όμορφα. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα που η ομάδα του Φεστιβάλ “Χαιμαλίνα” με κάλεσε στα Ανώγεια για να κάνω αυτό το γκράφιτι. Ένα υπέροχο θέμα, ο Νίκος Ξυλούρης και μου αρέσει που βγήκε γρήγορα αυτό το αποτέλεσμα. Νιώθω περήφανος που το έκανα και ειδικά σε αυτόν τον τόπο.

Ξεκίνησα αυτή τη τέχνη από το 1998, αγαπάω πολύ αυτό που κάνω και είμαι χαρούμενος όταν αυτό που κάνω αρέσει και στον κόσμο, όπως πιστεύω το συγκεκριμένο θα αρέσει σε όλους τους Ανωγειανούς

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News