Ρέθυμνο

Αγανάκτηση από το ΕΚΡ για την έξωση του Κέντρου Ψυχικής υγείας

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου για την έξωση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας από το κτήριο που στεγαζόταν, στην οδό Δημοκρατίας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την βίαιη διακοπή των θεραπειών σε ανθρώπους που είχαν άμεση ανάγκη ψυχολογικής ή φαρμακευτικής υποστήριξης και βρίσκονται σε μία συνθήκη ανασφάλειας.

«Δηλώνουμε την αγανάκτησή μας για τον μη σεβασμό της ψυχικής υγείας και των υπηρεσιών της», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και καλούν τους Ρεθυμνιώτες να κινητοποιηθούν ώστε να διεκδικήσουν τις υπηρεσίες που τις δικαιούνται.

 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου, διαμαρτύρεται έντονα για την έξωση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας από το κτίριο που στεγαζόταν, στην οδό Δημοκρατίας.

Η  έξωση προκάλεσε την βίαιη διακοπή των θεραπειών σε ανθρώπους που στηρίζονται μέσα από τα προγράμματα του Κ.Ψ.Υ. οι οποίοι  έχουν άμεση ανάγκη ψυχολογικής ή φαρμακευτικής υποστήριξης και βρίσκονται  σε μια συνθήκη ανασφάλειας όσον αφορά το πότε θα συνεχιστούν οι θεραπείες τους.

Δηλώνουμε την αγανάκτησή μας για τον μη σεβασμό της ψυχικής υγείας και των υπηρεσιών της. Καλούμε τους Ρεθυμνιώτες να κινητοποιηθούν, να διεκδικήσουν υπηρεσίες που τις δικαιούνται, ιδιαίτερα σήμερα που γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα της ψυχικής υγείας είναι στην πρώτη γραμμή.

Το Ρέθυμνο έχει ανάγκη από υπηρεσίες ψυχικής υγείας, κυρίως για παιδιά και εφήβους και ανθρώπους που μέσα σε αυτήν την κρίση αντιμετωπίζουν αδιέξοδα και επομένως πρέπει να μπουν στο προσκήνιο.

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας πρέπει άμεσα να βρει  τον δικό του χώρο και να αναπτύξει  όλες τις δραστηριότητές του, το δίκτυο εθελοντών για την ψυχική υγεία, το ιατρείο άνοιας, την κινητή μονάδα, την εκπαίδευση των φοιτητών, τις θεραπείες της κατ’ οίκον νοσηλείας και όλες τις δραστηριότητες που έχουν εξυπηρετήσει τόσο πολύ τους Ρεθυμνιώτες.

Αυτές οι καταστάσεις πρέπει πάντα να προλαμβάνονται και όχι να θεραπεύονται εκ των υστέρων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια