«Αγκάθι» για το Ρέθυμνο η έξωση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας - Ζητούν λύση

Ρέθυμνο
«Αγκάθι» για το Ρέθυμνο η έξωση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας - Ζητούν λύση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια του Ρεθύμνου για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας της πόλης, οι άνθρωποι του οποίου δούλευαν εκεί, αλλά και όσοι εξυπηρετούνταν απ’ αυτό, ήρθαν αντιμέτωποι με έξωση.

Έξωση από το κτίριο στο οποίο εργαζόταν.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου δεν άργησε να εκδώσει κείμενο διαμαρτυρίας γι’ αυτή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και καλούν όλους τους Ρεθυμνιώτες να κινητοποιηθούν.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου διαμαρτύρεται έντονα για την έξωση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας από το κτίριο που στεγαζόταν, στην οδό Δημοκρατίας.

Η έξωση προκάλεσε την βίαιη διακοπή των θεραπειών σε ανθρώπους που στηρίζονται μέσα από τα προγράμματα του Κ.Ψ.Υ. οι οποίοι έχουν άμεση ανάγκη ψυχολογικής ή φαρμακευτικής υποστήριξης και βρίσκονται σε μια συνθήκη ανασφάλειας όσον αφορά το πότε θα συνεχιστούν οι θεραπείες τους.

Δηλώνουμε την αγανάκτησή μας για τον μη σεβασμό της ψυχικής υγείας και των υπηρεσιών της. Καλούμε τους Ρεθυμνιώτες να κινητοποιηθούν, να διεκδικήσουν υπηρεσίες που τις δικαιούνται, ιδιαίτερα σήμερα που γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα της ψυχικής υγείας είναι στην πρώτη γραμμή.

Το Ρέθυμνο έχει ανάγκη από υπηρεσίες ψυχικής υγείας, κυρίως για παιδιά και εφήβους και ανθρώπους που μέσα σε αυτήν την κρίση αντιμετωπίζουν αδιέξοδα και επομένως πρέπει να μπουν στο προσκήνιο.

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας πρέπει άμεσα να βρει τον δικό του χώρο και να αναπτύξει όλες τις δραστηριότητές του, το δίκτυο εθελοντών για την ψυχική υγεία, το ιατρείο άνοιας, την κινητή μονάδα, την εκπαίδευση των φοιτητών, τις θεραπείες της κατ’ οίκον νοσηλείας και όλες τις δραστηριότητες που έχουν εξυπηρετήσει τόσο πολύ τους Ρεθυμνιώτες.

Αυτές οι καταστάσεις πρέπει πάντα να προλαμβάνονται και όχι να θεραπεύονται εκ των υστέρων.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News