Στο επίκεντρο των δημάρχων η πολιτική προστασία και ο βαθμός ετοιμότητας

Ρέθυμνο
Στο επίκεντρο των δημάρχων η πολιτική προστασία και ο βαθμός ετοιμότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις πληγείσες από την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά Βρύσες Αποκορώνου, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα η ένωση δήμων Κρήτης με την πολιτική προστασία να βρίσκεται στο επίκεντρο με προβληματισμό για τα όσα έχουν γίνει ή δεν έχουν γίνει και στην Κρήτη σε επίπεδο πρόληψης απέναντι στην πύρινη απειλή.

Οι δήμαρχοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα σχεδίων έκτακτης ανάγκης ανά δήμο και στην συνεχή επικαιροποίησή τους προκειμένου η ετοιμότητα να παραμένει σε υψηλό επίπεδο.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης δεν έλειψαν τα πυρά και μάλιστα από την διοίκηση της πυροσβεστικής προς μερίδα δημάρχων που επιδεικνύει αδιαφορία σε θέματα αντιπυρικής προστασίας.

Σε βαρύ κλίμα ξεκίνησε η συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης στις Βρύσες Αποκορώνου, τηρώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική και με την ευγνωμοσύνη που δεν θρηνήσαμε θύματα στις φωτιές στον Κακόπετρο και τον Αποκόρωνα Χανίων.

Στη συνεδρίαση αναδείχθηκε η ανάγκη για κατάρτιση ξεχωριστών σχεδίων έκτακτης ανάγκης σε κάθε δήμο τα οποία θα επικαιροποιούνται διαρκώς, ενώ τονίστηκε ότι θα πρέπει γρήγορα να αποκατασταθούν οι υποδομές που έχουν καταστραφεί στους δήμους Αποκόρωνα και Πλατανιά, δεδομένου ότι εκτός από τις πρόσφατες πυρκαγιές έχουν πληγεί και από πλημμύρες κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Ακόμα και σήμερα μυρίζει καμένο στις Βρύσες, ενώ και από το δημαρχείο Αποκόρωνα που φιλοξένησε την συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης, είναι ορατό το πόσο κοντά έφτασαν οι φλόγες στο να κάψουν τις Βρύσες, την κωμόπολη των Χανίων.

Εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για την απουσία μερίδας δημάρχων από τις συσκέψεις για την αντιπυρική προστασία, ξεκαθαρίστηκε ότι θα πρέπει να εδρεύει αεροσκάφος τύπου ericsson στην Κρήτη για να προλαμβάνονται έγκαιρα τα χειρότερα σε περίπτωση πυρκαγιάς, όπως και γερανοφόρο πυροσβεστικό όχημα στα Χανιά που πρόσφατα επίσης επλήγησαν από τεράστια αστική πυρκαγιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News