Η επόμενη ημέρα μετά τις μεγάλες πυρκαγιές στα Χανιά

Χανιά
Η επόμενη ημέρα μετά τις μεγάλες πυρκαγιές στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη σκιά των καταστροφικών πυρκαγιών στον Κακόπετρο και τον Αποκόρωνα πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη.

Οι περιοχές είναι στη διαδικασία ανακήρυξής τους σε έκτακτης ανάγκης, αναζητούνται πόροι για την αντιπλημμυρικοί τους θωράκιση πριν έρθει ο χειμώνας, ενώ οι δήμαρχοι ζητούν αποζημιώσεις και στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων ξεκαθάρισε ότι το πλαίσιο δράσης των ιθυνόντων, στις φυσικές καταστροφές, είναι πλέον διαθέσιμο στο διαδίκτυο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται ο Κακόπετρος και ο Αποκόρωνας σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη που προέδρευσε σύσκεψης στα Χανιά υπό τη σκιά των καταστροφικών πυρκαγιών. Την ίδια ώρα ξεκινά ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στις περιοχές υπό τον φόβο πλημμυρών τον ερχόμενο χειμώνα εξαιτίας της ερημοποίησης από τις φωτιές.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης διασαφήνισε ότι πλέον υπάρχουν αναρτημένα στο διαδίκτυο όλα όσα πρέπει να τηρηθούν από τους τοπικούς άρχοντες σε περίπτωση οποιασδήποτε φυσικής καταστροφής σε συνεργασία με τα σώματα ασφαλείας και τη διεύθυνση δασών, έτσι ώστε η επιχειρησιακή ετοιμότητα να είναι διασφαλισμένη, όπως και ο αποτελεσματικός συντονισμός των ιθυνόντων στις δύσκολες αυτές στιγμές που είναι καθοριστικές για την μη ύπαρξη θυμάτων.

Οι ζημιές στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο των περιοχών είναι τεράστιες με τους δημάρχους Πλατανιά και Αποκορώνου, Γιάννη Μαλανδράκη και Χαράλαμπο Κουκιανάκη να ζητούν επιτακτικά, έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προμήθειας ζωοτροφών στους πληγέντες.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι δήμοι Πλατανιά και Αποκορώνου έχουν ήδη συντάξει σχετικά τεχνικά δελτία όπου αναγράφονται αναλυτικά τα έργα που πρέπει οπωσδήποτε να υλοποιηθούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News