Το χρέος της «κουρεύτηκε» και η ξενοδοχοϋπάλληλος χαμογελά ξανά

Ρέθυμνο
Το χρέος της «κουρεύτηκε» και η ξενοδοχοϋπάλληλος χαμογελά ξανά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία «νότα» ελπίδας και μία μεγάλη ανακούφιση προσέφερε το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου το οποίο… βοήθησε μία γυναίκα να ρυθμίσει το χρέος της και να απαλλαγεί από ένα μεγάλο ποσό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για μία 52χρονη εποχιακή ξενοδοχοϋπάλληλο η οποία είναι διαζευγμένη και είχε οφειλή σε μία τράπεζα συνολικού ποσού 9.713, 16€.

Το μοναδικό της εισόδημα είναι ο μισθός που παίρνει το καλοκαίρι και το επίδομα ανεργίας το χειμώνα, χρήματα που μεσοσταθμικά ανέρχονται στα 779 €.

Το Δικαστήριο Ρεθύμνου δέχτηκε την αίτηση που κατέθεσε η 52χρονη και ρύθμισε το χρέος της έτσι ώστε να καταβάλει 40 € το μήνα για την επόμενη πενταετία. Αυτό σημαίνει ότι καλείται πλέον να πληρώσει το ποσό των 2.025 ευρώ και το χρέος της -κατ’ επέκταση- «κουρεύτηκε» κατά 80%.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εμφανώς ικανοποιημένη, θεωρεί την εν λόγω απόφαση άλλη μια δικαίωση οφειλέτριας από την διαχείριση των διατάξεων του ν. Κατσέλη από τους δικαστές, αλλά και από την συμβουλευτική καθοδήγηση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News