Το πρώτο ναυαγοσωστικό ιατρείο πάνω στην... άμμο βρίσκεται στην Κρήτη

Ρέθυμνο
Το πρώτο ναυαγοσωστικό ιατρείο πάνω στην... άμμο βρίσκεται στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο ναυαγοσωστικό ιατρείο πρώτων βοηθειών στην Ελλάδα λειτουργεί στο Ρέθυμνο πάνω στην άμμο της παραλίας.

Δώδεκα περιστατικά πνιγμού έχουν διαχειριστεί οι ναυαγοσώστες στις παραλίες του Δήμου Ρεθύμνου φέτος, χωρίς καμία απώλεια ζωής και με αποκορύφωμα τη διάσωση της Ρωσίδας τουρίστριας μετά από μάχη με τα κύματα επί 20 ώρες πάνω σε στρώμα θαλάσσης.

Η Παγκρήτια Σχολή Ναυαγοσωστικής, ως ανάδοχος του έργου έχει εξοπλίσει πλήρως το ιατρείο πρώτων βοηθειών, οι ναυαγοσώστες διανέμουν καθημερινά φυλλάδια, ενώ το ιατρείο χωροθετήθηκε δίπλα στις υποδομές πρόσβασης των ΑμεΑ στην παραλία για να βοηθιούνται από το ναυαγοσωστικό προσωπικό.

17 πύργοι με ισάριθμους ναυαγοσώστες έχουν στηθεί στις παραλίες του Δήμου Ρεθύμνου, ενώ τα Σαββατοκύριακα υπάρχει και γιατρός. Το ιατρείο είναι πλήρως εξοπλισμένο, ενώ απινιδωτής υπάρχει τόσο στο ναυαγοσωστικό πλοιάριο, όσο και στο ιατρείο.

Σημαντική η συμβολή -στη δύσκολη στιγμή- των ιδιοκτητών τζετ σκι που δρουν άμεσα, ενώ θα γίνουν επαφές για την εθελοντική συνδρομή και των Σαμαρειτών, έτσι ώστε να μην σημειωθεί κανένας πνιγμός φέτος. Σε κάθε περίπτωση, οι λουόμενοι θα πρέπει να ακολουθούν τις συστάσεις των ναυαγοσωστών και να αναφέρουν τα όποια προβλήματα υγείας υπάρχουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News