Άνοιξαν... αλεξίπτωτο και «φώναξαν» κατά του Bullying

Ρέθυμνο
Άνοιξαν... αλεξίπτωτο και «φώναξαν» κατά του Bullying

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα που τόσο αγαπήθηκε και αγάπησε τον κόσμο έχει αφήσει μια αλησμόνητη, αλτρουιστική και φιλάνθρωπη παρακαταθήκη.

Μαθητές στο Ρέθυμνο έχουν διακριθεί για τον εθελοντισμό τους κατά του εκφοβισμού με το βραβείο Diana, αφιερωμένο στη μνήμη της αείμνηστης πριγκίπισσας.

Η κοινωνική ευαισθησία είναι το ζητούμενο στον τόσο σκληρό, σύγχρονο κόσμο και σίγουρα αυτό ξεκινά από την νέα γενιά με μια ελπίδα για ένα πιο ανθρώπινο μέλλον. Τα παιδιά γνωρίστηκαν πιο ουσιαστικά μεταξύ τους, έπαιξαν, γέλασαν και έμαθαν με ψυχαγωγικό και βιωματικό τρόπο, πόσο σημαντικό είναι να σεβόμαστε τον συνάνθρωπο, όπως είναι.

Μάλιστα, ειδήμονας εκπαιδευτής από τη Βρετανία εκπαίδευσε τα Ρεθυμνιωτόπουλα, ώστε να μεταλαμπαδεύσουν αυτές τις ιδέες στην κοινωνία μέσα από ένα βιωματικό-εκπαιδευτικό παιχνίδι με... αλεξίπτωτο:

«Η φωνή τους πρέπει να ακουστεί και αυτό είναι κάτι που εμείς το εκτιμούμε ιδιαιτέρως. Οι νέοι ανταποκρίνονται θετικά στην εκπαίδευσή μας. Ενθαρρύνθηκαν να πουν τη γνώμη τους δημόσια σε κάποια ερωτήματα, χρησιμοποιήθηκε και ένα αλεξίπτωτο, τονώθηκε η αυτοπεποίθηση των μαθητών, ενώ ήρθαν σε επαφή με αντίστοιχη εργασία παιδιών στη Βρετανία και στη συνέχεια απέδειξαν στην πράξη ότι και οι ίδιοι μπορούν να φέρουν εις πέρας τις δοκιμασίες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News