Ρέθυμνο

Με τη σκέψη στην εθνική τραγωδία, κάλεσμα σε συμπαράσταση στον πόνο από τον Ρεθύμνης Ευγένιο

Με την σκέψη στην εθνική τραγωδία, τα θύματα και τις οικογένειές τους, τιμήθηκε ο Άγιος Παντελεήμονας στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ευγένιο να καλεί τους πιστούς για μια ηρωική έξοδο από την καρδιά τους, προς την καρδιά του συνανθρώπου.

Την ίδια ώρα, οι εργασίες στο παρακείμενο κοινωνικό και πνευματικό ίδρυμα ολοκληρώνονται, με τους πόρους του κληροδοτήματος Τσικόγια στην τοπική εκκλησία.

Μόνο με την αγάπη θα βγούμε από την γενικευμένη κρίση που ταλανίζει τη χώρα, τονίζει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ευγένιος, αναφερόμενος και στην ακατάσχετη «αγαπολογία» των ημερών μας που ουδεμία σχέση έχει με το αληθινό πνεύμα της αγάπης, ευχόμενος παράλληλα κουράγιο σε όσους έμειναν με ένα αιωνίως αναπάντητο: «Γιατί, αυτή η εθνική τραγωδία;».

Χαρακτήρισε την περίοδο αυτή ως πολεμική λόγω των τεκταινόμενων και κάλεσε σε συμπαράσταση στον πόνο. Εξάλλου, ο φίλος δεν στέκεται δίπλα μόνο στην χαρά, αλλά ισότιμα συμπαραστέκεται και στην στενοχώρια, πόσο μάλλον σε μια περίοδο εθνικού πένθους.

«Αγαπάμε, συγχωρούμε, προχωράμε», υπερθεμάτισε με αισιοδοξία για το παρακείμενο κοινωνικό και πνευματικό ίδρυμα της τοπικής εκκλησίας που ολοκληρώνεται χάρις το κληροδότημα Τσικόγια και που θα φιλοξενεί τον Σύλλογο Αγάπη, την χορωδία της ΙΜΡΑ, ξενώνα για τους συγγενείς των ασθενών του παρακείμενου νοσοκομείου, συνεδριακό κέντρο και εκθετήριο, ως και υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων, εισπράττοντας και ο ίδιος τη θετική αγωνία των πιστών.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια