Ρέθυμνο

Εκτός εργασίας κινδυνεύουν να βρεθούν 45 συμβασιούχοι

Με το ένα πόδι εκτός εργασίας βρίσκονται 45 συμβασιούχοι του τομέα καθαριότητας στο δήμο Ρεθύμνου.

Τον προσεχή Σεπτέμβρη λήγει η προσωρινή δικαστική διαταγή με τους ίδιους να ζητούν την στήριξη του δήμου για να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους. Την ίδια ώρα, η διαδικασία του ΑΣΕΠ για πρόσληψη προσωπικού στους δήμους προχωρά με το 40% των φακέλων που έχουν υποβληθεί, να εμπεριέχουν λάθη.

Οι μέρες μετρούν αντίστροφα για να βρεθούν στο δρόμο 45 συμβασιούχοι του τομέα καθαριότητας στο δήμο Ρεθύμνου, αφού σε λιγότερο από 2 μήνες, στις 19 Σεπτεμβρίου θα εκπνεύσει η προσωρινή δικαστική διαταγή που τούς διατηρεί στις εργασιακές τους θέσεις.

Ζητούν να μεταβληθούν οι συμβάσεις τους σε μόνιμες, αορίστου χρόνου, καθώς εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πρόκειται για εργαζόμενους που τα τελευταία χρόνια η εργασιακή τους σχέση παρατεινόταν, όμως πια, η απόλυση είναι ορατή.

Ο δήμος Ρεθύμνου από την πλευρά του, αναμένει την κατάθεση της νέας αγωγής από τους εργαζομένους, μετά την ακύρωση της προηγούμενης, για να αποφανθεί περί της στάσης που θα τηρήσει απέναντί τους στο εξής, με τους εργαζόμενους να καλούν το δημοτικό σύστημα να δώσει το παρών στο προσεχές δικαστήριο τον Σεπτέμβρη.

Οι "παρατασιούχοι" καθαριότητας τονίζουν ότι ακόμη και με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ, δε θα καλυφθούν οι επιθυμητές θέσεις εργασίας στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου, στέκουν στο πλευρό των συμβασιούχων που βρέθηκαν στο δρόμο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, το 40% των φακέλων που υποβλήθηκαν στον ΑΣΕΠ, εμπεριέχουν λάθη με τη διαδικασία αξιολόγησης να ολοκληρώνεται το νωρίτερο, τον Ιανουάριο του 2019.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια