Ρέθυμνο

Καθαρίζουν μία περιοχή και ρυπαίνεται η άλλη

Από τη μία "καθάρισε" μια περιοχή, από την άλλη ρυπαίνεται με ολισθηρό κίνδυνο μια άλλη περιοχή.

Ο λόγος για τον Κουμπέ Ρεθύμνου που... "αποχαιρέτισε" το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων που είχε αναπτυχθεί μέσα στον αστικό ιστό, όμως την ίδια ώρα αυξάνονται οι φωνές ανησυχίας για τα παλιά απορριμματοφόρα από τα οποία ο Αρκαδιώτικος δρόμος, στις απότομες στροφές του φέρει επικίνδυνα και ολισθηρά υγρά.

Τέλος στην όχληση και τη δυσοσμία στην περιοχή του Κουμπέ και στο πρώην οικόπεδο Φραγάκη, μπήκε με τη μεταφορά και λειτουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στα Τρία Μοναστήρια, νοτιοδυτικά της πόλης του Ρεθύμνου. Δικαιολογημένα οι κάτοικοι εξέφραζαν τα παράπονά τους, καθώς ο ΧΥΤΑ Αμαρίου με το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας του, είχε φέρει ως αποτέλεσμα τη... διανυκτέρευση των σκουπιδιών μέσα στα απορριμματοφόρα και μέσα στον αστικό ιστό, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στους περιοίκους.

Μάλιστα αυτό συνέβαινε τόσο για τα απορριμματοφόρα του δήμου, όσο και για αυτά του εργολάβου που έχει αναλάβει την καθαριότητα της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα στον Κουμπέ Ρεθύμνου να είναι συχνά αφόρητη.

Νέος "πονοκέφαλος" για την υπηρεσία καθαριότητας, σύμφωνα με τον αρμόδιο δημοτικό σύμβουλο, Στέλιο Σαμψών και η απορροή λαδιών και στραγγιδίων από τα απορριμματοφόρα στο οδόστρωμα του Αρκαδιώτικου δρόμου, κάτι που αποδίδεται στον πεπαλαιωμένο στόλο του δήμου. Στις στροφές του εν λόγω δρόμου που οδηγεί στον ΧΥΤΑ Αμαρίου, η κατάσταση είναι ακόμη πιο επικίνδυνη για τους οδηγούς, ιδιαίτερα τώρα με τον αυξημένο μεταφορικό φόρτο λόγω της τουριστικής περιόδου που βρίσκεται στην κορύφωσή της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια