Ρέθυμνο

Παραλίγο τραγωδία: Έπεσαν κλαδιά αιωνόβιου δέντρου στο κέντρο του Ρεθύμνου

Η κουφάλα στον πλάτανο είχε προκληθεί από φωτιά.

Την τύχη με το μέρος τους είχαν οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων των οδών Κονδυλάκη και Σάθα στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, αφού σε ανύποπτο χρόνο τα κλαδιά του γέρικου και εξασθενημένου πλατάνου στη συμβολή των οδών, κατέρρευσαν!

Το περιστατικό συνέβη αργά τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως περιπολικά της αστυνομίας για να αποκλείσουν την περιοχή, ώστε να προλάβουν τα χειρότερα, ενώ από τύχη δεν περνούσε κάποιος πεζός από την περιοχή.

Τα κλαδιά που κατέρρευσαν, έπεσαν πάνω στο τοιχίο της αυλής του 1ου ΓΕΛ και του πειραματικού λυκείου Ρεθύμνου με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές φθορές σε υποδομές φωτισμού των σχολείων και να τη γλιτώσουν τα παρακείμενα οχήματα.

Όπως εξηγεί η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Ρεθύμνου, Νικολέτα Γκολφινοπούλου, στον συγκεκριμένο πλάτανο με τη μεγάλη κουφάλα που φέρει ως αιωνόβιο δέντρο, είχε προκληθεί φωτιά στο μεγάλο αυτό άνοιγμα κατά το παρελθόν, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή την κατάρρευση των κλαδιών σήμερα.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι τεμάχισαν τα κλαδιά και τον κορμό για να μεταφερθούν στην συνέχεια από οχήματα της υπηρεσίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια