«Ανάσα» στο Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου - Μετατόπισαν τα τραπεζοκαθίσματα

Ρέθυμνο
«Ανάσα» στο Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου - Μετατόπισαν τα τραπεζοκαθίσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλαξε όψη το ενετικό λιμάνι Ρεθύμνου, αφού μετά από διαμάχη ετών, εφαρμόστηκε τελικά η απόφαση του ΚΑΣ που προέβλεπε μεταξύ άλλων και αλλαγή στην χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων.

Πλέον οι πεζοί, απολαμβάνουν τον περίπατό τους από την πλευρά της θάλασσας, σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν. Παράλληλα, θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις αναβάθμισης της περιοχής τόσο σε λειτουργικό, όσο και σε αισθητικό επίπεδο.

Μετά από δικαστική διαμάχη, εν τέλει τα τραπεζοκαθίσματα στο ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου μετακινήθηκαν από την πλευρά της θάλασσας, προς αυτή των καταστημάτων. Η κίνηση που έκανε τη διαφορά, ήταν η ανάκληση των αδειών λειτουργίας των καταστημάτων από το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο στις 10 Ιουλίου, με αποτέλεσμα μετά από παλινωδίες, να εφαρμοστεί τελικά η απόφαση του ΚΑΣ και να επιστρέψει σταδιακά στην ομαλότητα η περιοχή.

Νεότεροι και παλαιότεροι καταστηματάρχες ευελπιστούν ότι μετά από μια περίοδο προσαρμογής, θα διεξάγεται πιο ομαλά η βόλτα των πεζών, ενώ καλούν τους φορείς σε παρεμβάσεις ασφάλειας, ανάπλασης και ανάδειξης του μνημείου, όπως και να ανακαινισθεί το κτίριο του τελωνείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απομακρύνθηκαν τα μεγαλύτερα πλοία και παραμένουν μόνο βάρκες και μικρά πλοιάρια στο ενετικό λιμάνι.

Σε κάθε περίπτωση η δραστηριότητα των αλιέων θα παραμείνει φιλοξενούμενη στο ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου, μετά από τις αλλαγές στο σκιάδιο και με τη δυνατότητα για περιήγηση του πεζού τριγύρω, αλλά και απρόσκοπτα σε όλο το λιμάνι.

Σταδιακά οι καταστηματάρχες θα αφαιρέσουν τέντες και θα τοποθετήσουν ομπρέλες, ενώ τα τραπεζοκαθίσματα θα διαμορφωθούν, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θα θέσει η εφορεία αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News