Σαρικόπιτες και μυζηθρόπιτες στο Amari Green Festival

Ρέθυμνο
Σαρικόπιτες και μυζηθρόπιτες στο Amari Green Festival

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Κρήτη οι γιορτές συνοδεύονται συνήθως με παντός είδους... πιτάκια, έτσι και στο Amari Green Festival, οι σαρικόπιτες και οι μυζηθρόπιτες είχαν την τιμητική τους με τις νοικοκυρές και τους νοικοκύρηδες να ξετυλίγουν την γευστική παράδοση του τόπου.

Πλήθος τυριών παράγονται στην περιοχή, ενώ αναρίθμητα είναι και τα είδη άγριων χόρτων που χρησιμοποιούνται τον χειμώνα στις παραδοσιακές πίτες.

Εάν το Ρέθυμνο είναι ο πλέον ανεπτυγμένος κτηνοτροφικός νομός στην Ελλάδα, ο Δήμος Αμαρίου είναι αντίστοιχα ο πιο ανεπτυγμένος –κτηνοτροφικά- δήμος του Ρεθύμνου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή είχε σημαντική ανθρώπινη παρουσία και κατά το παρελθόν με τρεις σημαντικές αρχαιολογικές σκαπάνες να  διενεργούνται τα τελευταία 40 χρόνια.

Παράλληλα με το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, το Amari Green Festival φιλοξενεί και σημαντικές επιστημονικές ομιλίες για τον ιστορικό, πολιτιστικό και αγροτικό πλούτο της περιοχής.

Είναι μια μεγάλη γιορτή για τον πολιτισμό, τη γνώση, το περιβάλλον και την ύπαιθρο χώρα, που στοχεύει στην ανάδειξη όλων εκείνων των στοιχείων που συνθέτουν την αυθεντική Κρήτη και τη σύνδεση των πολιτισμών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News