Ναρκοπέδιο τα πεζοδρόμια σε κεντρικές περιοχές του Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Ναρκοπέδιο τα πεζοδρόμια σε κεντρικές περιοχές του Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνθρωποι κινδυνεύουν, τραυματίζονται και καθημερινά ευελπιστούν να μη συμβεί το μοιραίο. Παρά τις αναπλάσεις, σε αρκετά σημεία της πόλης του Ρεθύμνου η κίνηση των πεζών δυσχεραίνεται από τα προβληματικά ή και... διακοπτόμενα έως και παντελώς ανύπαρκτα πεζοδρόμια. Φορείς και κάτοικοι μιλούν στην ΚΡΗΤΗ TV ζητώντας το αυτονόητο: μια ανθρώπινη και ασφαλή καθημερινότητα για ντόπιους κι επισκέπτες της πόλης.

Κάνεις ένα διάλειμμα από το πεζοδρόμιο, περπατάς πάνω στην άσφαλτο κι αν δεν πέσει πάνω σου κάποιο τροχοφόρο, συνεχίζεις τη ζωή σου... Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στον κεντρικό δρόμο του Ρεθύμνου στο ύψος των Μισιρίων στην καρδιά της τουριστικής περιοχής. Το πεζοδρόμιο διακόπτεται, όμως εδώ και χρόνια που έχουν ολοκληρωθεί οι αναπλάσεις των πεζοδρομίων, λύση δεν έχει βρεθεί, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ένωσης τουριστικών καταλυμάτων Ρεθύμνου, Μανώλης Περάκης

Ακόμα και σε πιο κεντρικές περιοχές τα πεζοδρόμια θυμίζουν ναρκοπέδιο. Έχουν  καταστραφεί από ρίζες δέντρων, η διέξοδος έχει εμποδιστεί από κάδους. Οι πεζοί και πάλι αναγκάζονται να περπατούν στο οδόστρωμα με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, ακόμη και της ζωής τους. Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα στην περιοχή του μουσικού σχολείου, όπως και της πολύπαθης οδού, Επιμενίδου Μαρούλη.

Ιδιαίτερα προβληματική και η περιοχή από τα Περιβόλια προς Καστελάκια, όπου το πεζοδρόμιο αγνοείται, ενώ η διέξοδος προς το νεκροταφείο της περιοχής, έχει καλυφθεί από δέντρα. Ο κάτοικος της περιοχής, Δημήτρης Γιουκάκης, καθημερινά βλέπει κόσμο να ταλαιπωρείται και να κινδυνεύει.

Εν όψει και του Κλεισθένη, πλέον τα ζητήματα όχι απλά δε θα συζητούνται πια στη βάση της πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης, αλλά θα πρέπει συνεργατικά να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα, όπως τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου, Γιώργος Σταράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News