Πανάκριβα και δυσεύρετα τα σπίτια για τους αναπληρωτές στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Πανάκριβα και δυσεύρετα τα σπίτια για τους αναπληρωτές στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου απευθύνει δημόσιο κάλεσμα στους τοπικούς φορείς του νομού να συνεργαστούν μαζί της ώστε να περιοριστεί το οξύ πρόβλημα εύρεσης στέγης από αναπληρωτές καθηγητές. Πιστεύουμε, λέει στον 98.4 ο γραμματέας της ΕΛΜΕ Χρήστος Σουρουλής, ότι το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να γίνει υπόθεση των τοπικών αρχών και της τοπικής κοινωνίας, ως μια σοβαρή υπόθεση που αφορά τη μόρφωση των παιδιών μας.

«Είναι κοινός τόπος πλέον, αναφέρει αναλυτικά και η σχετική ανακοίνωση,  ότι η δυσκολία εύρεση στέγης προς ενοικίαση από αναπληρωτές έχει φτάσει να λειτουργεί αποτρεπτικά σε πολλούς συναδέλφους μας να δηλώσουν στις προτιμήσεις τους τον νομό Ρεθύμνου» σημειώνει. Αυτή η πραγματικότητα έρχεται να προστεθεί στην αργοπορημένη στελέχωση έως υποστελέχωση των δομών εκπαίδευσης από την πλευρά της Πολιτείας, ενώ αν ισχύσει η υπομοριοδότηση των σχολικών μονάδων του νομού, το πρόβλημα θα γίνει πάρα πολύ έντονο και θα συμβάλει στην αύξηση της μαθητικής διαρροής και του κινδύνου να κλείσουν σχολεία.

Πιστεύουμε λένε οι καθηγητές, ότι το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να γίνει υπόθεση των τοπικών αρχών και της τοπικής κοινωνίας, ως μια σοβαρή υπόθεση που αφορά τη μόρφωση των παιδιών μας.

Η ΕΛΜΕ έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες, τις οποίες θα εντείνει το επόμενο διάστημα.

Από την πλευρά τους όσοι φορείς (Δήμοι, Αντιπεριφέρεια, Σύλλογοι Γονέων κ.ά.) έχουν να μας προτείνουν αποτελεσματικές λύσεις παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας στα τηλέφωνα 6972582328, 6946427261, 6993985739 ή στο mail: [email protected].

Αναφορικά με τις επερχόμενες αλλαγές στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου και το εξεταστικό σύστημα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ο ίδιος ερωτηθείς σχολιάζει πως το 80 με 85% των αλλαγών στόχο έχει να μειώσει το κόστος στο χώρο, ενώ η όποια αναφορά σε Δημόσια Διαβούλευση δεν έχει σχέση με τη Διαβούλευση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News