Ρέθυμνο

Είχαν καλλιεργήσει δενδρύλλια-γίγας ύψους 2 μέτρων

Mε ιδιαίτερη…φροντίδα καλλιεργούσαν δενδρύλλια κάνναβης σε περιοχή του Ρέθυμνου καθώς είχαν φτάσει σε ύψος τα δύο μέτρα. Ωστόσο στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν τρείς φυτείες όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνολικά 23 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Συνελήφθησαν 49χρονος Έλληνας και 28χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και ακόμα μια 44χρονη Ελληνίδα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν συνολικά τρείς φυτείες όπου καλλιεργούντο επιμελώς συνολικά 23 δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν και συνελήφθησαν ο 49χρονος και ο 28χρονος για την εμπλοκή τους σε δύο από τις φυτείες, με την καλλιέργεια 12 και 8 δενδρυλλίων κάνναβης αντίστοιχα ύψους έως δύο μέτρα.

Στη συνέχεια σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον 49χρονο και στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 27,2 γραμμάρια κάνναβης.

Επιπλέον, συνελήφθη 44χρονη Ελληνίδα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών διότι στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.

Ολοκληρώθηκε χθες (22.07.2018) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν τρείς φυτείες όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνολικά είκοσι τρία (23) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως δύο μέτρων στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Συνελήφθησαν 49χρονος ημεδαπός και 28χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και ακόμα μια 44χρονη ημεδαπή για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε χθες το πρωί, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου, με την συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

"Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν συνολικά τρείς φυτείες όπου καλλιεργούντο επιμελώς συνολικά 23 δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν και συνελήφθησαν ο 49χρονος και ο 28χρονος για την εμπλοκή τους σε δύο από τις φυτείες, με την καλλιέργεια δώδεκα (12) και οχτώ (8) δενδρυλλίων κάνναβης αντίστοιχα ύψους έως δύο μέτρα.

Στη συνέχεια σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε  στον 49χρονο και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 27,2 γραμμάρια κάνναβης.

Επιπλέον, συνελήφθη 44χρονη ημεδαπή για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών διότι στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης".

 

 

 

 

 

 

Σχόλια