Οικονομική ασφυξία σε επιχειρήσεις στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Οικονομική ασφυξία σε επιχειρήσεις στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επαγγελματίες του Ρεθύμνου, αφού ο τουρισμός δεν αποφέρει τα προσδοκώμενα έσοδα, ενώ παράλληλα "τρέχουν" οι φορολογικές επιβαρύνσεις.

Μάλιστα, ενώ το 2018 είναι περισσότερες οι επιχειρήσεις που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, από όσες έβαλαν λουκέτο, οι ιθύνοντες τονίζουν ότι πρόκειται για μια πλασματική εικόνα, αφού πρόκειται για εποχική επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σε οικονομική ασφυξία έχει περιέλθει το επιχειρείν στο Ρέθυμνο με τα έσοδα από τον τουρισμό να μην είναι τα αναμενόμενα, ενώ η φορολόγηση του εισοδήματος έχει αυξηθεί σε ποσοστό άνω του 70% τα τελευταία χρόνια. Εάν προσθέσουμε το τέλος επιτηδεύματος και την προκαταβολή φόρου, τότε η πλειοψηφία των επιχειρήσεων θα πρέπει να παραδώσει τα κλειδιά στο κράτος που εισπράττει φόρους, αντί να ενθαρρύνεται την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΟΕΒΕ Ρεθύμνου, Μανώλη Χλιαουτάκη, μόνο ως αντικίνητρο κατά της ανάπτυξης, λειτουργούν αυτές οι φορολογικές πολιτικές, εις βάρος των νομότυπων πολιτών που καλούνται να πληρώσουν δυσβάσταχτα ποσά, ενώ τα κρατικά ταμεία θα γεμίσουν ευκαιριακά και στο μέλλον και πάλι θα αγνοείται η οικονομική ευμάρεια που ζητά η χώρα για να βγει απ' το τέλμα.

Και μπορεί στο Ρέθυμνο να ξεκίνησαν μέσα στο 2018 τη λειτουργία τους 174 επιχειρήσεις και 47 να έχουν βάλει μέχρι στιγμής λουκέτο, ωστόσο σύμφωνα με τον γραμματέα του επιμελητηρίου Ρεθύμνου, Βαγγέλη Μανιουδάκη, αφορά μια εικόνα στρεβλής ανάπτυξης, εποχικής δραστηριότητας στον τουρισμό και την εστίαση, που πόρρω απέχει από την παραγωγή και την ενίσχυση της πραγματικής τοπικής οικονομίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News