Έργα υποδομής στη... μέση - Κτήριο «φάντασμα» στην καρδιά της πανεπιστημιούπολης

Ρέθυμνο
Έργα υποδομής στη... μέση - Κτήριο «φάντασμα» στην καρδιά της πανεπιστημιούπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντικά έργα υποδομής στην πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου που έχουν μείνει στα μπετά ή... επί χάρτου. Πρόκειται για το μεγάλο αμφιθέατρο, το διοικητήριο και τα πειραματικά σχολεία. Για διαφορετικούς λόγους δεν έχουν ολοκληρωθεί, όμως σίγουρα πρέπει να μπουν σε τροχιά υλοποίησης για να παραμείνει ανταγωνιστικό διεθνώς το πανεπιστήμιο Κρήτης.

Το μεγαλύτερο αμφιθέατρο ανά την Κρήτη το οποίο έχει προδιαγραφές θεάτρου και λυρικής σκηνής, έχει μείνει στα μπετά εδώ και χρόνια. Πρόκειται για ένα κτίριο-φάντασμα στην καρδιά της πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου στην περιοχή ανάμεσα στην φιλοσοφική σχολή που είναι βορειότερα και τις λοιπές σχολές νοτιότερα.

Ο προϋπολογισμός αποπεράτωσής του, ξεπερνά πια τα 15 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι απαγορευτικό στη δεδομένη συγκυρία με αποτέλεσμα το έργο να έχει βαλτώσει. Θα αποτελεί μάλιστα το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο στην Κρήτη, όταν ολοκληρωθεί...

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών, ένας εργολάβος είχε χάσει τη ζωή του επί τόπου. Έκτοτε δεν έχει γίνει το παραμικρό, από εργασίες στο σημείο. Εκτιμάται μάλιστα, ότι εάν τουλάχιστον τοποθετούνταν η οροφή και προέκυπτε ένας ολοκληρωμένος σκελετός κτιρίου, θα μπορούσε στη συνέχεια, σταδιακά να πραγματοποιούνται εργασίες, αφού δε θα επέρχονταν πια φθορές στο κτίριο.

Έτερο σημαντικό έργο στην πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου είναι και αυτό της ανέγερσης διοικητηρίου, κτίριο που προβλέπεται να αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, συνολικής επιφάνειας 5.000 τ.μ. Πρόκειται για έργο που συγκεντρώνει σύμφωνα με πληροφορίες τη δεδομένη στιγμή την προσοχή της διοίκησης του πανεπιστημίου Κρήτης, μιας και έχει χαμηλότερο προϋπολογισμό από το αμφιθέατρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News