Ρέθυμνο

Σκουπίδια «πνίγουν» την πιο όμορφη πόλη της Κρήτης

Στον αέρα παραμένει το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων καθαριότητας στους δήμους όπως και σε αυτόν του Ρεθύμνου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες είναι σε ποσοστό 40% γεμάτοι λάθη και ανακρίβειες οι φάκελοι των συμβασιούχων με αποτέλεσμα η διαδικασία επαναπρόσληψης να καθυστερεί και να είναι αμφίβολη.

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται οι συμβασιούχοι καθαριότητας στον δήμο Ρεθύμνου, αφού άγνωστο παραμένει το αν και πότε θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών, σχεδόν οι μισοί φάκελοι που έχουν κατατεθεί στον ΑΣΕΠ από εργαζόμενους για επανατοποθέτηση στην εκάστοτε υπηρεσία καθαριότητας των δήμων, εμπεριέχουν λάθη και ασάφειες με αποτέλεσμα να είναι αβέβαιο το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των φακέλων, για να προχωρήσουν οι σχετικές εξελίξεις.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι επιθυμούν την άμεση επαναφορά όλων των απολυμένων συμβασιούχων στην εργασία τους, την μετατροπή όλων των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε αορίστου χρόνου, την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων.

Στο δήμο Ρεθύμνου εκτός από τους δημοτικούς υπαλλήλους καθαριότητας, έχει επιστρατευθεί και ιδιώτης ανάδοχος για την καθαριότητα της παλιάς πόλης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα ανακύκλωσης συγκαταλέγεται στα πιο πετυχημένα πανελλαδικά με συχνές επιβραβεύσεις του δήμου με εξοπλισμό για ενίσχυση των προσπαθειών των δημοτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια