default-image

Έργα «ανάσα» στην περιφέρεια του Δήμου Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Έργα «ανάσα» στην περιφέρεια του Δήμου Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο σημαντικές εργολαβίες υπεγράφησαν σήμερα από τον δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη και τους αναδόχους των έργων.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, αφορούν εργασίες συντήρησης σε σχολεία του δήμου, όπως και οδικά έργα και ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους των οικισμών της περιφέρειας του δήμου Ρεθύμνου. Εάν μάλιστα επιτευχθεί σημαντική έκπτωση, θα μειωθούν, έως και εκμηδενισθούν οι δαπάνες του δήμου από ιδίους πόρους.

Με 330.458,00€ από τη ΣΑΤΑ θα ασφαλτοστρωθούν δεκάδες δρόμοι σε οικισμούς της περιφέρειας του δήμου Ρεθύμνου. Τα χρήματα προέρχονται και από τα έσοδα από το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης του έτους 2017. Η σύμβαση υπογράφηκε από τον δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη και τον ανάδοχο του έργου στην τεχνική υπηρεσία.

Παράλληλα, υπογράφηκε και η σύμβαση για εργασίες συντήρησης σε σχολεία του δήμου Ρεθύμνου. Οι παρεμβάσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν μέσα στον Αύγουστο. Η χρηματοδότηση του έργου είναι 207.400,00€ από τη ΣΑΤΑ.

Σύμφωνα με το δήμο Ρεθύμνου:

Η παρούσα μελέτη αφορά στην κατασκευή έργων οδοποιίας, σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ρεθύμνης. Οι οδοί που θα βελτιωθούν έχουν υποδειχθεί από τα Τοπικά Συμβούλια κι έχουν καταγραφεί από την Τεχνική Υπηρεσία.

Οι επεμβάσεις που προβλέπονται αφορούν σε:

1) Βελτίωση οδοστρώματος υφισταμένων οδών

2) Διάνοιξη - διαπλάτυνση οδών και κατασκευή νέου οδοστρώματος

3) Υπόβαση οδοστρωμάτων - ασφαλτοστρώσεις .

Οι παραπάνω επεμβάσεις προβλέπεται να γίνουν στους παρακάτω οικισμούς:

  • Πρινέ (Προς Μιχελίδες)
  • Αγ.Κων/νος – Αγ.Γεώργιος (200 Χ 4μ)
  • Ρούστικα: δρόμος προς νεκροταφείο
  • Ρουσσοσπίτι: νότια του χωριού (300μ Χ 6μ)
  • Πηγή: από επαρχιακό δρόμο - κεντρική πλατεία έως γήπεδο (400 Χ 4)
  • Χρωμοναστήρι: περιφερειακός δρόμος (300μ Χ 4μ)
  • Γεράνι: κεντρικός δρόμος εντός χωριού από πλατεία σε πλατεία (300 Χ 4)
  • Κάτω Βαλσαμόνερο: κεντρική πλατεία
  • Αμπελάκι: δρόμος προς «Λείβαδο»
  • Φωτεινού: δρόμος παράκαμψης
  • Αστέρι
  • Καβούσι
  • Μαρουλάς
  • Καρωτή – Γέφυρα Πετρέ
  • Αδελε

Το έργο έχει Πρ/μο 330.458,00€ και χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ & τα έσοδα από το μέτρο της Ελεγχόμενης στάθμευσης του έτους 2017 .

Οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν είναι:

1) Προετοιμασία - Καθαρισμός οδοστρωμάτων

2) Θα γίνει τοπικά απόξεση –φρεζάρισμα του παλαιού οδοστρώματος,

3) Υπόβαση οδοστρωσίας μεταβλητού πάχους

4) Βάση οδοστρωσίας

5) Ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη.

6) Aσφαλτική στρωση κυκλοφορίας

5) Κατασκευή νέων οδοστρωμάτων από ασφαλτικό σκυρόδεμα ή σκυρόδεμα κατά περίπτωση.

Η σειρά προτεραιότητας εκτέλεσης των εργασιών θα καθοριστεί από την Υπηρεσία , αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου.

Σε περίπτωση που κατά το χρονικό διάστημα διάρκειας της σύμβασης του έργου προκύψουν και άλλα αιτήματα ή ανάγκες για ασφαλτοστρώσεις ,αυτά θα αξιολογούνται από την Τεχνική Υπηρεσία, η οποία και θα κρίνει εάν η ανάγκη εκτέλεσης τους είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τους περιγραφόμενους δρόμους που αναγράφονται παραπάνω , όποτε και θα δίνεται στον ανάδοχο σχετική εντολή για την εκτέλεση τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με το δήμο Ρεθύμνου:

Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών με σκοπό την συντήρηση – επισκευή σχολικών μονάδων του Δήμου Ρεθύμνης. Οι εργασίες αφορούν παρεμβάσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό των σχολικών κτιρίων, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο τους μέχρι την εξωτερική περίφραξη και περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω:

Eπισκευή – συντήρηση μονώσεων ταρατσών, δωμάτων, στεγών, τοίχων και άλλων δομικών στοιχείων (9ο Δημοτικό, Δημοτικό Ρουσσοσπιτίου, 2οΓυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, 3ο Λύκειο)

ανακαίνιση παλαιών χρωματισμένων επιφανειών με χρήση χρωμάτων, ακρυλικής ή στυρενιο-ακρυλικής βάσεως και σημειακή αποκατάσταση ενανθρακωμένων τμημάτων εμφανούς σκυροδέματος που έχουν υποστεί φθορές λόγω οξείδωσης οπλισμού, καθώς και επιχρισμάτων, εσωτερικά και εξωτερικά (1ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό – β’ κτίριο, Δημοτικό Επισκοπής, 7ο Δημοτικό – β’ κτίριο, 10ο Δημοτικό, Πειραματικό Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Επισκοπής, 1ο Λύκειο, 1ο ΕΠΑΛ, 2ο ΕΠΑΛ, Μουσικό σχολείο, ΕΕΕΕΚ )

διαμόρφωση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων για την καλύτερη λειτουργία των σχολικών μονάδων (1ο Δημοτικό, Δημοτικό Ρουσσοσπιτίου, 14ο Δημοτικό, Πειραματικό Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο, Πειραματικό Λύκειο, ΕΠΑΛ, ΕΕΕΕΚ)

επισκευή - συντήρηση - αντικατάσταση στοιχείων στεγάστρων, περιφράξεων και κουφωμάτων (Νηπιαγωγείο Σταυρωμένου, 1ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό, 1ο Γυμνάσιο, ΕΕΕΕΚ)

συντήρηση χώρων WC, δικτύων ύδρευσης και Η/Μ εγκαταστάσεων (1οΔημοτικό, 2ο Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, Πειραματικό Λύκειο, 3ο Λύκειο, ΕΕΕΕΚ)

και λοιπές εργασίες που κρίνονται απαραίτητες για την σωστή λειτουργία των σχολείων.

Οι εργασίες αυτές αποτελούν το σύνολο των αναγκών των σχολικών μονάδων του Δήμου Ρεθύμνης όπως προέκυψαν βάση των μέχρι σήμερα υποβληθέντων αιτημάτων στο Τμήμα Παιδείας.

Η χρηματοδότηση του έργου Πρ/μου 207.400,00€ θα γίνει από τη ΣΑΤΑ.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι διακόσιες σαράντα (240) ημερολογιακές ημέρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News