Την επιστροφή στην αξιοπρεπή διαβίωση διεκδικούν τα περήφανα γηρατειά της Κρήτης

Ρέθυμνο
Την επιστροφή στην αξιοπρεπή διαβίωση διεκδικούν τα περήφανα γηρατειά της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε νέες κινητοποιήσεις στον Άγιο Νικόλαο, καλούν οι συνταξιούχοι του Ρεθύμνου που φιλοξένησαν τον περασμένο γύρο παγκρήτιων κινητοποιήσεων από τα περήφανα γηρατειά της Κρήτης και όχι μόνο. Η οικονομική εξαθλίωση, η υγειονομική ανασφάλεια και οι επερχόμενες περικοπές, βγάζουν για μία ακόμη φορά τα περήφανα γηρατειά στους δρόμους, ζητώντας επιστροφή των δεδουλευμένων μιας ολόκληρης ζωής.

Την επιστροφή στην αξιοπρεπή διαβίωση διεκδικούν τα περήφανα γηρατειά του νησιού με την Παγρκήτια κινητοποίηση στον Άγιο Νικόλαο την Τετάρτη 11 Ιουλίου στις 11 το πρωί. Μάλιστα στις 8 το πρωί της ημέρας που έχει δοθεί το ραντεβού με τις κινητοποιήσεις θα αναχωρήσουν λεωφορεία από τη μαρίνα στο Ρέθυμνο, όπως και από τους νομούς Χανίων και Ηρακλείου, αντίστοιχα.

Οι συνταξιούχοι τονίζουν ότι πια, δεν μπορούν να στηρίζουν οικονομικά τα παιδιά και τα εγγόνια τους, παρά τη θέλησή τους, λόγω των αλλεπάλληλων περικοπών στο εισόδημά τους. Διεκδικούν την επαναφορά των συντάξεων χηρείας στο 70%, όπως και την αποκατάσταση του συνόλου των περικοπών στα χρόνια των μνημονίων.

Σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, η αδυναμία των συνταξιούχων για αξιοπρεπή υγειονομική περίθαλψη, γι' αυτό και καλούν τους απόμαχους της εργασίας να οργανωθούν στα συνταξιουχικά σωματεία της Κρήτης, όλων των ασφαλιστικών ταμείων και να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, μιας ζωής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News