Ρέθυμνο

Φονικό Άνω Μέρος: Στη φυλακή τα δύο αδέρφια – Ένταση στα δικαστήρια

Προφυλακίστηκαν τα δύο αδέρφια ενώ το κλίμα στα δικαστήρια μύριζε "μπαρούτι".

Προφυλακίστηκαν τα δύο αδέρφια τα οποία οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια για να απολογηθούν για τη δολοφονία του 63χρονου κτηνοτρόφου στο Άνω Μέρος Αμαρίου την περασμένη Κυριακή.

Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκαν στον 24χρονο συλληφθέντα για το έγκλημα στο Άνω Μέρος Αμαρίου, ενώ στον 25χρονο κατηγορούμενο αδελφό του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απλή συνέργεια.

Ένταση στα δικαστήρια

Νωρίτερα ένα μαυροφορεμένο μαινόμενο πλήθος από την μία και ένας αστυνομικός κλοιός από την άλλη με τους δύο κατηογορούμενους. Αυτές οι δύο εικόνες «πρωταγωνιστούσαν» το πρωί στα δικαστήρια Ρεθύμνου.

Τα δύο αδέρφια υπό δρακόντεια μέτρα αστυνόμευσης, μπήκαν στα δικαστήρια από άλλη είσοδο με αποτέλεσμα το εξαγριωμένο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί σε άλλο μέρος , μόλις τους αντιλήφθηκε , έτρεξε  απειλητικά προς το μέρος τους για να τους προλάβει.

Εξαγριωμένοι συγγενείς του κτηνοτρόφου που έπεσε νεκρός στο Άνω Μέρος στη θέα των κατηγορουμένων ξέσπασαν φραστικά εναντίον τους με σκληρές εκφράσεις όπως : Μην προστατεύετε τους φονιάδες κλπ.

Εν τέλει, επέστρεψαν στον χώρο μπροστά από το δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου και σταδιακά το πλήθος διαλύθηκε.

Τα δύο αδέλφια παρουσιάστηκαν στον εισαγγελέα Ρεθύμνου μετά την παράδοση και του 25χρονου στις αρχές.

Ο 24χρονος τότε ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε βρισκόμενος σε άμυνα, ενώ ο 25χρονος αδελφός του, ανέφερε ότι όταν έφτασε στο σημείο, ο 63χρονος ήταν ήδη νεκρός. Η ατμόσφαιρα στο Άνω Μέρος Αμαρίου και στην ευρύτερη περιοχή μύριζε από την πρώτη στιγμή «μπαρούτι».

 

 

Σχόλια