Ρέθυμνο

Σταγόνα - σταγόνα βλέπουν να τρέχει το νερό εδώ και 18 μέρες

Τι απαντά η ΔΕΥΑΡ για το πρόβλημα που υπάρχει στο Άνω Βαλσαμόνερο.

Εδώ και 19 περίπου ημέρες ένα χωριό στο Ρέθυμνο δεν έχει νερό, με τους κατοίκους να είναι απελπισμένοι για την κατάσταση με την οποία έρχονται αντιμέτωποι το τελευταίο διάστημα.

Κάτοικος από το Άνω Βαλσαμόνερο, μιλώντας στο neakriti.gr, περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το χωριό και συγκεκριμένα η ίδια στο σπίτι όπου μένει: «Εδώ και 18 περίπου μέρες δεν έχουμε νερό. Κάποιες στιγμές έρχεται για λίγο, σταγόνα – σταγόνα, και μετά ξανακόβεται. Μας ζητούν να κάνουμε οικονομία, όμως στο δρόμο το νερό τρέχει ανεξέλεγκτα από σπασμένους σωλήνες».

Όπως αναφέρει η ίδια, έχει επικοινωνήσει επανειλημμένα με την ΔΕΥΑΡ προκειμένου να πάρει μια απάντηση και να δοθεί τέλος σ’ αυτή την ταλαιπωρία. Από την υπηρεσία «μας λένε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα, έχει σπάσει σωλήνας και προσπαθούν να φτιάξουν τη βλάβη».

Β. Θεοδωράκης: «Είχαμε προβλήματα στο δίκτυο»

Ο κ. Θεοδωράκης, πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, μίλησε στο neakriti.gr για τα προβλήματα της υδροδότησης που αντιμετωπίζουν διάφορες περιοχές του Ρεθύμνου:

«Όντως υπάρχει πρόβλημα στο δίκτυο στην περιοχή του Άνω Βαλσαμόνερου. Οι γεωτρήσεις για τις δεξαμενές είχαν πρόβλημα, ένα πρόβλημα που αποκαταστάθηκε όμως στο μεγαλύτερο κομμάτι του χωριού. Συνεργείο της ΔΕΥΑΡ βρέθηκε και σήμερα στο χωριό προκειμένου να εντοπίσει το πρόβλημα σ’ αυτό το μικρό μέρος στο Άνω Βαλσαμόνερο που δεν έχει νερό».

Ο κ. Θεοδωράκης τονίζει πως δεν υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης σε άλλες περιοχές του Ρεθύμνου, ωστόσο το γεγονός ότι όλο το χειμώνα έβρεξε ελάχιστα, αποτελεί μεμονωμένα, σαν γεγονός, μείζον ζήτημα.

«Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τόσο από εμάς σαν ΔΕΥΑΡ όσο και από τους πολίτες» αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης.

Σχόλια