RECEVIN: Μέσω κρητικής διατροφής προβάλλουν τον πολιτισμό μας!

Ρέθυμνο
RECEVIN: Μέσω κρητικής διατροφής προβάλλουν τον πολιτισμό μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει την Κυριακή τις πύλες της στο Ρέθυμνο η «7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής» στο πλαίσιο της ενίσχυσης των τοπικών παραγωγικών επιχειρήσεων και την προβολή τόσο της κρητικής διατροφής όσο και του πολιτισμού του τόπου μας.

Μάλιστα φέτος η γιορτή ενισχύεται και από το δίκτυο RECEVIN που έχει αναδείξει το Ρέθυμνο σε ευρωπαϊκή πόλη του κρασιού. Τις δύο πρώτες μέρες της γιορτής, η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

55 παραγωγοί και από τους 4 νομούς της Κρήτης θα εκθέσουν για μία εβδομάδα τα προϊόντα των κόπων τους, στον δημοτικό κήπο Ρεθύμνου, στην γιορτή κρητικής διατροφής. Τις δύο πρώτες μέρες, το κοινό θα μπορεί με ελεύθερη είσοδο να γνωριστεί με το δίκτυο RECEVIN που ανέδειξε το Ρέθυμνο ως ευρωπαϊκή πόλη κρασιού 2018.

Κάθε απόγευμα οι γονείς μπορούν να φέρνουν τα παιδιά τους στον δημοτικό κήπο, σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τους μικρούς φίλους της γιορτής, ενώ τη σκυτάλη θα παίρνουν αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Αυτή η γιορτή του πρωτογενή και τριτογενή τομέα παραγωγής, θα δώσει την ευκαιρία, όχι μόνο να καταστούν γνωστοί οι θησαυροί της κρητικής γης, αλλά να δοθεί μια σημαντική ώθηση και στις ειδικές μορφές τουρισμού.

Τις πύλες της ανοίγει την Κυριακή, 1η Ιουλίου 2018, στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής», που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, το Δήμο Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, τα τελευταία επτά χρόνια.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο πλαίσιο της «Γιορτής Κρητικής Διατροφής» πραγματοποιείται έκθεση τοπικών προϊόντων, στην οποία συμμετέχουν 55 Κρητικοί παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα (ελαιόλαδο, κρασί, τυροκομικά, φυτικά καλλυντικά κ.α) όσο και εργαστήρια λαϊκής τέχνης, ενώ οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, γευσιγνωσίες κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γιορτή Κρητικής Διατροφής θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018 (ώρες λειτουργίας 19:00 – 23:00).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News