Ούτε πλοίο για Πειραιά, ούτε αεροδρόμιο στο Ρέθυμνο!

Ρέθυμνο
Ούτε πλοίο για Πειραιά, ούτε αεροδρόμιο στο Ρέθυμνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλειωσαν τα ψέματα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ρεθύμνου!

Όσοι είχαν εμπλακεί στην τελευταία απόπειρα ναύλωσης πλοίου, εκτός του ότι διώκονται ή και είχαν διωχθεί κάποιοι εξ αυτών, έχουν πλέον επίγνωση ότι δεν πρόκειται να έρθει πλοίο στο Ρέθυμνο.

Αλυσιδωτές οι συνέπειες στο μεγαλύτερο ποσοστό της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης. Το εμπόρευμα καθυστερεί να φτάσει στο Ρέθυμνο, ενώ επιβαρύνεται οικονομικά, το ίδιο και τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα και εφόδια, οι φοιτητές ταλαιπωρούνται αναζητώντας διέξοδο στους γειτονικούς νομούς, όπως και οι ντόπιοι κι επισκέπτες.

Αεροδρόμιο στον Λατζιμά δε θα γίνει, παρά τις σχετικές απαλλοτριώσεις εκτάσεων, όπως και δε θα ναυλωθεί πλοίο για Πειραιά, έτσι, αυτό που απομένει στο Ρέθυμνο για έξοδο από το αναπτυξιακό έλλειμμα, είναι να βελτιωθεί ο δρόμος προς Ηράκλειο και Χανιά που διαθέτουν ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι επαγγελματίες της εστίασης και του εμπορίου, ακόμη θυμούνται το «χρυσό» καλοκαίρι που το ταχύπλοο «Αίολος Κεντέρης» συνέδεε το Ρέθυμνο με τον Πειραιά, με τα ταμεία να γεμίζουν από τις εισπράξεις του τελευταίου καλοκαιριού με σημαντικά ποσοστά εσωτερικού τουρισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News