Συγγενής Στέλλας: «”Παρκάρατε” το παιδί στο ράντσο και το αφήσατε να πεθάνει»

Ρέθυμνο
Συγγενής Στέλλας: «”Παρκάρατε” το παιδί στο ράντσο και το αφήσατε να πεθάνει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με έντονες αντιδράσεις από το συγγενικό περιβάλλον του κοριτσιού συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την τραγική υπόθεση θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη

Συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου πριν 7 χρόνια, τις ημέρες του Πάσχα του 2011, όμως το δικαστήριο διακόπηκε για την Παρασκευή με την αγόρευση του εισαγγελέα και των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Οι έντονες αντιδράσεις, μάλιστα, από συγγενείς της άτυχης 16χρονης κοπέλας κατά τη διάρκεια της απολογίας ενός εκ των δύο κατηγορούμενων γιατρών, οδήγησε το δικαστήριο να αποφασίσει την αποβολή από την αίθουσα τριών εκ των συγγενών της Στέλλας Ακουμιανάκη από τη δικαστική αίθουσα.

Η δικαστική διαδικασία σήμερα, ξεκίνησε με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης με τη δικάσιμο να εκτυλίσσεται ομαλά μέσα στη δικαστική αίθουσα, όχι όμως και στον χώρο έξω από τα δικαστήρια Χανίων, όπου και σημειώθηκαν στιγμές έντασης μεταξύ των συγγενών της Στέλλας Ακουμιανάκη και γιατρού ο οποίος ήρθε από την Αθήνα για τη δίκη και ο οποίος είχε καταθέσει λίγο νωρίτερα στο δικαστήριο.

Ο συγκεκριμένος γιατρός, είναι ο Πάνος Παπανικολάου, νευροχειρούργος και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Ο γιατρός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορούμενων γιατρών για να καταθέσει την επιστημονική του άποψη σχετικά με τα ιατρικά στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία.

Συγγενείς ωστόσο της Στέλλας Ακουμιανάκη επιτέθηκαν στο γιατρό από την Αθήνα που ήρθε στα Χανιά για να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης, κατηγορώντας τον ότι, ενώ δεν ήταν παρών στο περιστατικό, προσπαθεί να αθωωθούν οι συνάδελφοί του.

Αναχωρώντας ο Πάνος Παπανικολάου από τη δικαστική αίθουσα και ενώ πραγματοποιούσε δηλώσεις στα ΜΜΕ, συγγενείς της Στέλλας Ακουμιανάκη του επιτέθηκαν λεκτικά, κατηγορώντας τον ότι χωρίς να γνωρίζει επί τη ουσία της υπόθεσης της αδικοχαμένης Στέλλας, κατέθεσε και με μόνο σκοπό την αθώωση των δυο κατηγορούμενων γιατρών.

Μεταξύ άλλων κάποιος συγγενής της Στέλλας Ακουμιανάκη ανέφερε: "Ήρθατε να υποστηρίξετε και τίποτα άλλο. Φάγατε το παιδί μας. Εσύ που έρχεσαι και τους υποστηρίζεις είσαι το ίδιο με αυτούς. Τι ήρθες να πεις εδώ; Ότι οι γιατροί έκαναν τα πάντα; Παρκάρατε το παιδί στο ράντσο και το αφήσατε να πεθάνει...".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News