default-image

Τουρίστες δέχτηκαν τσιμπήματα από σμήνος μελισσών στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Τουρίστες δέχτηκαν τσιμπήματα από σμήνος μελισσών στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρίστριες που πεζοπορούσαν, βρέθηκαν κοντά σε σμήνος από μέλισσες, δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους

Σκηνές πανικού επικράτησαν ανάμεσα στα χωριά Κούμοι και Άγιος Γεώργιος λίγο έξω από την πόλη του Ρεθύμνου, όταν τουρίστριες που πεζοπορούσαν, βρέθηκαν κοντά σε σμήνος από μέλισσες, δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, με αποτέλεσμα να δεχθούν τελικά, τσιμπήματα από τα έντομα.

Αμέσως ειδοποίησαν μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης τα σώματα ασφαλείας και έσπευσαν στην περιοχή το ΕΚΑΒ, η αστυνομία και συνοδευτικό πυροσβεστικό όχημα.

Τα τραύματά τους, αντιμετωπίστηκαν γρήγορα και δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Το ευτύχημα είναι ότι δεν ήταν κάποια εξ αυτών, αλλεργική στο τσίμπημα της μέλισσας, κάτι που θα μπορούσε να είχε αποβεί μοιραίο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε περίπτωση αλλεργικού σοκ από τσίμπημα μέλισσας, ο θάνατος είναι γρήγορος, εάν δεν χορηγηθεί απευθείας ενέσιμο αντίδοτο ή σε μορφή χαπιού.

Σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί ανάμεσα σε μέλισσες, θα ήταν φρόνιμο, όσο δύσκολο κι αν αυτό είναι, να διατηρήσει την ψυχραιμία του, για να μην προκαλέσει τον πανικό στις... μέλισσες που ανταποδίδουν με το τσίμπημά τους, εάν αισθανθούν ότι απειλούνται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News