Ρέθυμνο

Εκπαιδευτικοί εκπαιδεύονται για την ψυχική ανθεκτικότητα των μαθητών

Καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με όλο και δυσκολότερα ζητήματα μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Διεθνείς έρευνες αποτυπώνουν τη δυσαρέσκεια των εφήβων για το σχολείο στην Ελλάδα.

Είκοσι επτά εκπαιδευτικοί του δήμου Φαιστού επιμορφώθηκαν από πανεπιστημιακούς Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, σχετικά με την ψυχική ανθεκτικότητα σε ένα πλέγμα δράσης ανάμεσα σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, αποτυπώνοντας για ακόμη μία φορά, την ανάγκη για ύπαρξη ψυχολόγων στα σχολεία.

Άκρως... αρνητικά είναι τα συναισθήματα των εφήβων για το σχολείο στην Ελλάδα, σύμφωνα με διεθνή έρευνα στην οποία συμμετείχε το τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης. Άγχος, κατάθλιψη από τα μαθητικά χρόνια, εάν συνδυάζονται με μαθησιακές ή/και οικογενειακές δυσκολίες, τότε πρόκειται για εφήβους που έχουν απόλυτη ανάγκη να βοηθηθούν εντός και εκτός τάξης.

Ο φόβος του στιγματισμού πρέπει να δώσει χώρο σε μια κουλτούρα διαλόγου και συμμετοχικότητας στα προβλήματα και τις λύσεις τους.

Πανεπιστημιακοί, κατάρτισαν 27 εκπαιδευτικούς από σχολεία του δήμου Φαιστού στην ψυχική ανθεκτικότητα, αποφέροντας σημαντικούς καρπούς για τους ίδιους, τους μαθητές και τους γονείς τους που ήρθαν πιο κοντά με τα παιδιά τους, φωτίζοντας πλευρές τους που αγνοούσαν.

Αναγκαία πια η μόνιμη απασχόληση ψυχολόγων στα σχολεία, δεδομένου ότι απαιτείται μια εμπεριστατωμένη επιστημονικά, βοήθεια και παρέμβαση στην σχολική κοινότητα, αφού πια τα προβλήματα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, δεν μπορούν να διαχειρίζονται αποκλειστικά και αποτελεσματικά από τους ίδιους τους συμμετέχοντες σε αυτά με τον όποιο τρόπο και με την τοπική επικαιρότητα, συχνά να τροφοδοτεί τον προβληματισμό σε αυτά τα θέματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια