Ρέθυμνο

Η «Νιρέττα... η Καρέττα» εκπαιδεύει τους μαθητές

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και Ωκεανών (8 Ιουνίου), το MEDASSET ταξίδεψε στην Κρήτη προκειμένου να παρουσιάσει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα “Νιρέττα... η Καρέττα”, την εβδομάδα 4-8 Ιουνίου 2018.

Σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” και το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνου, η αγαπημένη μας “Νιρέττα” επισκέφτηκε 10 δημοτικά σχολεία των Χανίων και του Ρεθύμνου.

Το πρόγραμμα “Νιρέττα... η Καρέττα” απευθύνεται σε μαθητές/τριες Α’-Δ’ Δημοτικού και υλοποιείται δωρεάν με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος “Α. Γ. Λεβέντη”. Το εκπαιδευτικό υλικό είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας, ενώ έχει αποσπάσει και το “8ο Τιμητικό Βραβείο για τη Μεσόγειο”.

Στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για τις απειλούμενες με εξαφάνιση θαλάσσιες χελώνες, τους βιοτόπους τους και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει συχνά η ανθρώπινη δραστηριότητα στο περιβάλλον, με έμφαση στα θαλάσσια απορρίμματα.

Η ευαισθητοποίηση σχετικά με την προστασία της θαλάσσιας χελώνας έχει ιδιαίτερη σημασία σε παιδιά που ζουν κοντά στις περιοχές ωοτοκίας της, καθώς είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις και αντιλήψεις που θα υιοθετήσουν με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Σχόλια