Ρέθυμνο

«Ατέλειωτες» φυτείες με δενδρύλλια κάνναβης... μετρά η Αστυνομία

Άλλες πέντε φυτείες με 1.449 δενδρύλλια κάνναβης βρήκαν στο Ρέθυμνο.

«Φωτιά» έχουν πάρει οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό φυτειών με δενδρύλλια κάνναβης και όπως αποδεικνύεται, οι έρευνες αυτές αποδίδουν καρπούς και με το παραπάνω.

Μετά τις 15 φυτείες με τα 3.349 δενδρύλλια κάνναβης στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, άλλες πέντε φυτείες έρχονται να προστεθούν στη «συλλογή» της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα ολοκληρώθηκε άλλη μία συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές των Δήμων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν πέντε φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά 1.449 δενδρύλλια.

Σε δύσβατη περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου εντοπίστηκε αρχικά μία φυτεία όπου καλλιεργούνταν επιμελώς 1.352 δενδρύλλια (ποικιλία νανάκια) στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν.

Εν συνεχεία, έρευνες έγιναν και σε περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου όπου ξανά οι αστυνομικοί έβγαλαν «λαβράκι».

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν άλλες τέσσερις φυτείες όπου καλλιεργούνταν με επιμέλεια 97 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης τα οποία και εκριζώθηκαν.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων των φυτειών.

Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

«Ολοκληρώθηκε σήμερα (12.06.2018) ακόμα μια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές των Δήμων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκαν πέντε (5) φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά χίλια τετρακόσια σαράντα εννέα (1.449) δενδρύλλια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στις ευρύτερες περιοχές των παραπάνω Δήμων, με την συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου και του Αστυνομικού Τμήματος Μυλοποτάμου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης, μια φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην οποία καλλιεργούντο επιμελώς χίλια τριακόσια πενήντα δύο (1.352) δενδρύλλια (ποικιλία νανάκια), στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν.

Επιπλέον, σε περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου, εντοπίστηκαν ακόμη τέσσερις (4) φυτείες στις οποίες καλλιεργούντο επιμελώς συνολικά ενενήντα επτά (97) δενδρύλλια, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων των φυτειών.

Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης.».

Σχόλια