default-image

Ανάπτυξη με έργα υποδομής στον Άγιο Βασίλειο

Ρέθυμνο
Ανάπτυξη με έργα υποδομής στον Άγιο Βασίλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντικά έργα υποδομής εκτελούνται ή βρίσκονται στα πρόθυρα στο δήμο Αγίου Βασιλείου, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των δημοτών και θέτοντας καλύτερες προδιαγραφές για την τουριστική ανάπτυξη της υπαίθρου και του νότου της Κρήτης.

Αρκετοί δρόμοι θα ασφαλτοστρωθούν, θα γίνουν διαπλατύνσεις σε χωριά με υψηλό μεταφορικό φόρτο, ενώ μπαίνουν οι βάσεις για κάλυψη με βιολογικό καθαρισμό, όχι μόνο στα νότια παράλια του Ρεθύμνου, αλλά και στα χωριά της ενδοχώρας.

Πάνω από 16 εργολαβίες βρίσκονται ήδη ή σύντομα σε εξέλιξη στον δήμο Αγίου Βασιλείου, αφού μαζί με τα προγραμματισμένα έργα, εντάχθηκαν και επιπλέον έργα, χάρις σε έκτακτους πόρους από την Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Εσωτερικών. Το πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο αναβαθμίζεται βελτιώνοντας υποδομές που ενισχύουν την τουριστική ανάπτυξη του νότου της Κρήτης.

Καίριες οι παρεμβάσεις διαπλάτυνσης του δρόμου στον οικισμό της Κοξαρές που έχει προβλήματα προσπελασιμότητας λόγω του μεταφορικού φόρτου, ενώ παράλληλα το σύμπλεγμα των δρόμων ανάμεσα σε Σελλιά, Μύρθιο, Πλακιά και παραλία Σούδας θα ασφαλτοστρωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικονομική και τεχνική υπηρεσία του δήμου Αγίου Βασιλείου διαθέτει ελάχιστο ανθρώπινο δυναμικό, όμως παρά ταύτα, ολοκληρώνεται ο μεγάλος βιολογικός καθαρισμός του Πλακιά, ενώ δρομολογούνται οι εξελίξεις για υποβολή πρότασης έως 5 εκ. ευρώ σε ανοικτή, σχετική πρόσκληση, ώστε να θωρακιστούν περιβαλλοντικά με βιολογικό καθαρισμό και τα χωριά της ενδοχώρας του δήμου από τα Αγκουσελιανά μέχρι την Καλή Συκιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News