Σε σχολεία της Κρήτης ο «Οδυσσέας» της πληροφορικής

Ρέθυμνο
Σε σχολεία της Κρήτης ο «Οδυσσέας» της πληροφορικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέκα σχολεία ανά την Κρήτη και ακόμα 10 από την υπόλοιπη Ελλάδα συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Οδυσσέας” με 300 μαθητές δημοτικών σχολείων, έχοντας ως στόχο να εξοικειωθούν τα παιδιά με τη θετική χρήση των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας και ταυτόχρονα να απέχουν από τους κινδύνους του διαδικτύου.

Εκπαιδευτικοί από ολόκληρη την Κρήτη έδωσαν το “παρών” σε σχετικό συνέδριο στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, όπου οι μαθητές παρουσίασαν και επικοινώνησαν τις εργασίες τους στο κοινό διά ζώσης, αλλά και μέσω διαδικτύου.

Από τις προσπάθειες να μειωθεί ο ψηφιακά αναλφάβητος πληθυσμός της χώρας έχουμε φτάσει σε μια νέα εποχή, όπου πρέπει πλέον οι νέες γενιές να καλλιεργούν την επαφή τους με τον πραγματικό κόσμο. Οι εκπαιδευτικοί εντάσσουν στη σχολική διαδικασία δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τη χειρωνακτική εργασία και τις κατασκευές και εν συνεχεία τη χρήση των νέων τεχνολογιών για τη γόνιμη αναζήτηση πληροφοριών και την επικοινωνία.

Οι μαθητές έμαθαν με τον πιο παραστατικό και βιωματικό τρόπο τις θετικές εφαρμογές των τεχνολογιών επικοινωνίας και πληροφορικής στην καθημερινότητα και ήρθαν σε επαφή με αντίστοιχα απομακρυσμένες σχολικές μονάδες, μειώνοντας τις αποστάσεις σε σχέση με τους μαθητές του κέντρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News