Ρέθυμνο

Θεατρικά έργα στα αγγλικά από μαθητές στο Ρέθυμνο!

Το «10th English on the spot festival» πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική δράση που οι καθηγητές και οι καθηγήτριες Αγγλικής γλώσσας διοργανώνουν σε συνεργασία με τη σχολική σύμβουλο.

Η δράση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 στο Σπίτι του Πολιτισμού και στην Πλατεία Μικρασιατών της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου.

Είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν 10 χρόνια με στόχο το άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία, τη συνεργασία των σχολείων –εκπαιδευτικών - μαθητών, την αναβάθμιση του μαθήματος, την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και την ενίσχυση της μάθησης μέσα από ενθάρρυνση των μαθητών να εμπλακούν σε σύγχρονες διδακτικές διαδικασίες.

Στα 10 χρόνια της λειτουργίας του έχει φιλοξενήσει τις εργασίες περισσότερων από 15.000 μαθητών και μαθητριών όλων των βαθμίδων του δημόσιου σχολείου, από διαφορετικές περιοχές της χώρας μας και το εξωτερικό.

Και αυτή τη χρονιά μαθητές και μαθήτριες με τους καθηγητές τους θα εκθέσουν στο κοινό και εκτός σχολικού περιβάλλοντος, projects και εργασίες που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών.

Ταυτόχρονα, θα παίξουν και θα δημιουργήσουν on the spot στα αγγλικά στο χώρο της πλατείας Μικρασιατών της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου, με δραστηριότητες και παιχνίδια στα αγγλικά.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν  το Σάββατο 9 Ιουνίου, 8:00-10.00 το βράδυ, όταν οι μαθητές θα παρουσιάσουν ζωντανά θεατρικά έργα στα αγγλικά, μουσικές που τους αρέσουν, χορούς και βίντεο που έχουν ετοιμάσει με θέμα “Let’s celebrate!”.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, της ΔΔΕ & της ΔΠΕ Ρεθύμνου και τη στήριξη της Αντιπεριφέρειας & του Δήμου Ρεθύμνου, της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, του ΣΕΠΕ Ρεθύμνου και Συλλόγων Γονέων.

Ελάτε να βιώσετε τη θετική και γεμάτη χρώματα διάθεση των παιδιών για δημιουργία και να δείτε τη δουλειά που γίνεται στο ελληνικό δημόσιο Σχολείο στο μάθημα των Αγγλικών.

Σχόλια