Ρεθυμνιώτισσα στο «τιμόνι» του συμβολαιογραφικού συλλόγου εφετείου Κρήτης

Ρέθυμνο
Ρεθυμνιώτισσα στο «τιμόνι» του συμβολαιογραφικού συλλόγου εφετείου Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από 35 χρόνια, ο πρόεδρος του συμβολαιογραφικού συλλόγου εφετείου Κρήτης δεν προέρχεται από τον νομό Ηρακλείου και μάλιστα για πρώτη φορά σε αυτή την θέση υπηρετεί συμβολαιογράφος από τον νομό Ρεθύμνου.

Πρόκειται για την Αναστασία Δρανδάκη - Μαρινάκη που μετά από 15 χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά του συμβολαιογραφικού κλάδου, έρχεται στη θέση της προέδρου σε μια δύσκολη συγκυρία.

Ως προσωπική δικαίωση και τιμή για το Ρέθυμνο, υποδέχθηκε η Αναστασία Δρανδάκη - Μαρινάκη, σύζυγος του δημάρχου Ρεθύμνου, Γιώργου Μαρινάκη, την ανάδειξή της στη θέση της προέδρου του συμβολαιογραφικού συλλόγου εφετείου Κρήτης.

Η ατζέντα των προβλημάτων εμπεριέχει θέματα καυτά και δυσεπίλυτα, όμως η πολύπειρη συμβολαιογράφος εκτός από την εργασιακή εμπειρία ετών, έχει εντρυφήσει εδώ και 15 χρόνια και στα κοινά του κλάδου.

Νούμερο ένα ακανθώδες θέμα που θα απασχολήσει απευθείας τα κατά τόπους συμβούλια των συμβολαιογράφων της Κρήτης και το δευτεροβάθμιο συντονιστικό τους όργανο, δεν είναι άλλο από αυτό των πλειστηριασμών.

Σε επίπεδο Κρήτης οι συμβολαιογράφοι έχουν αποφανθεί την αποχή από τους πλειστηριασμούς, όμως και οι ίδιοι δέχονται την μήνη και τις απειλές των πολιτών, την ώρα που δεν είναι αυτοί που αποφασίζουν για το θέμα, παρά τα εκτελεστικά όργανα.

Το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό των συμβολαιογράφων παραμένει ψηλά στα ζητήματα του κλάδου, όπως ακόμη και η εκτέλεση των εργασιών τους που έχει καταστεί άκρως δύσκολη και γραφειοκρατική με τους ίδιους να φέρουν σημαντικές ευθύνες σε περίπτωση λάθους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News