Πατέρας «εκτόξευσε» απειλές & ύβρεις εναντίον δασκάλων σύμφωνα με καταγγελία

Ρέθυμνο
Πατέρας «εκτόξευσε» απειλές & ύβρεις εναντίον δασκάλων σύμφωνα με καταγγελία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδιο που εκτυλίχθηκε σε δημοτικό σχολείο των Λιβαδίων αναστάτωσε την εκπαιδευτική κοινότητα. Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος εκπαιδευτικών γονέας επιτέθηκε σε δασκάλους με ύβρεις και απειλές και οι εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου ενημερώνει τα μέλη του ότι κηρύττει τρίωρη στάση εργασίας (8 πμ – 11 πμ) για τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 και πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου στις 9 π.μ., καταγγέλλοντας την οξεία επίθεση εις βάρος εκπαιδευτικών του 6/θ Δημοτικού Σχολείου Λιβαδίων από γονέα μαθητή του ίδιου σχολείου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 μετά το πέρας των μαθημάτων. Γονέας επιτέθηκε σε όλους τους εκπαιδευτικούς με ύβρεις, βωμολοχίες και απειλές, ενώ η παρουσία περαστικών συνέβαλε στο να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου:

  • καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το περιστατικό και οποιαδήποτε φαινόμενα λεκτικής ή σωματικής βίας, που θίγουν την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού και απειλούν τη σωματική του ακεραιότητα.

    • Δηλώνει το «παρών» στις όποιες εξελίξεις επί του παρόντος περιστατικού, κοντά στο πλευρό των θιγόμενων εκπαιδευτικών. 

    • Προτάσσει την καλή σχέση και την αγαστή συνεργασία μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικού κόσμου ως βασικά και αναγκαία συστατικά της παιδαγωγικής πράξης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News