Ρέθυμνο

Από το Ηράκλειο στο Ρέθυμνο ο Παυλόπουλος για τα 40 χρόνια του Π.Κ.

Από το Ηράκλειο και τα εγκαίνια του «Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης» στη Φοινικιά, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος  έφυγε λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα με προορισμό το Ρέθυμνο.

Ο λόγος; Η κεντρική εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 8 το βράδυ, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Ρεθύμνου «Ερωφίλη», στο Φρούριο της Φορτέτζα.

Εκεί, πραγματοποιήθηκε προσφώνηση από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή κ. Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα, ενώ ακολούθησε χαιρετισμός του δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γεωργίου Μαρινάκη.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε απονομή του χρυσού μεταλλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος και πραγματοποίησε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους.

Σημαντικές ήταν οι αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας για το πανεπιστήμιο Κρήτης, καθώς ο κ. Παυλόπουλος μίλησε συγκινημένος για το Πανεπιστήμιο, αναφέροντας – μεταξύ άλλων – πως αποτελεί ένα εξωστρεφές Πανεπιστήμιο, που έχει διεθνές κύρος.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι και η παρουσίαση του επετειακού τόμου «Πανεπιστήμιο Κρήτης, η γέννηση και η πορεία» από τον συγγραφέα, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ιωάννη Πυργιωτάκη.

Ενώ πρόκειται να απονεμηθούν υποτροφίες σε πρωτεύσαντες φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να αναχωρήσει λίγο πριν τις 11:00 το βράδυ για την Αθήνα από τον κρατικό αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Νέα λοιπόν επίσκεψη για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Κρήτη σε διάστημα λιγότερο της μίας εβδομάδας. Γεγονός ενδεικτικό της ιδιαίτερης αγάπης που τρέφει ο κ. Παυλόπουλος για τον τόπο μας, τον οποίο τα τελευταία χρόνια επισκέπτεται τουλάχιστον 3-4 φορές τον χρόνο. Διόλου τυχαίο, άλλωστε, ότι έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης πολλών Δήμων του νησιού.

 

Σχόλια