Ρέθυμνο

Για δεύτερη φορά, μέσα σε ένα χρόνο, στο Ρέθυμνο η βασίλισσα Σοφία

Στο Ρέθυμνο βρίσκεται για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο η τέως βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας.

Διαμένει σε ξενοδοχείο-θέρετρο ανατολικά του Ρεθύμνου, σήμερα το πρωί επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης, ενώ το απόγευμα παρακολούθησε τη διάλεξη του διακεκριμένου αρχαιολόγου, Νίκου Σταμπολίδη. Την βασίλισσα Σοφία, συνοδεύει η πριγκίπισσα Ειρήνη.

Καταγοητευμένη από την κρητική φιλοξενία έχει μείνει η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας εξ ου και βρίσκεται στην Κρήτη και το Ρέθυμνο για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο. Μετά την ξενάγησή της πέρυσι στο μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας, από τον έγκριτο αρχαιολόγο, Νίκο Σταμπολίδη, φαίνεται ότι πια τους δένει μια στενή φιλία, αφού και σήμερα παρακολούθησε την ομιλία του για την Ελεύθερνα.

Ο Νίκος Σταμπολίδης, εξήγησε το ζωηρό ενδιαφέρον της βασίλισσας Σοφίας για την Ελεύθερνα, αφού είχε συγγράψει παλαιότερα ένα πόνημα σχετικό με την αρχαία κεραμική τέχνη. Μια αγάπη για την αρχαιολογία που ακόμη και σήμερα κρατά ζωντανή. Το συνέδριο για την Ελεύθερνα παρακολούθησε πλήθος κόσμου με προσήλωση στα λεγόμενα του πανεπιστημιακού που κατάφερε να ενώσει την Κρήτη με την ιστορία της και στα ομηρικά πλέον χρόνια.

Νωρίτερα, η βασίλισσα Σοφία, ξεναγήθηκε από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κκ. Ευγένιο, στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης, όπου έτυχε θερμότατης υποδοχής από τις μοναχές που έκρουαν χαρμόσυνα τις καμπάνες για την υψηλή επισκέπτη.

Σχόλια