Σενάριο καταστροφικού σεισμού και άσκηση ετοιμότητας στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Σενάριο καταστροφικού σεισμού και άσκηση ετοιμότητας στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός «χτύπησε» την… Κρήτη, ξέσπασε φωτιά στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, έγινε απεγκλωβισμός του προσωπικού από την πυροσβεστική υπηρεσία και στήθηκε καταυλισμός στο πάρκο απέναντι από τα δικαστήρια για τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Αυτό ήταν το σενάριο άσκησης ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να διαπιστωθούν τα λάθη και οι ελλείψεις στην περίπτωση που φυσικές καταστροφές πλήξουν την περιοχή.

Οι τραυματίες μεταφέρονται στον καταυλισμό που στήθηκε από τον στρατό στη Σοχώρα Ρεθύμνου. Πρώτα οι ανήλικοι, οι γυναίκες, τα άτομα με αναπηρία και οι εγκυμονούσες. Αγωνιούν για την τύχη των οικείων τους και δέχονται τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ και τους εθελοντές Σαμαρείτες.

Όσοι πρόλαβαν να καλυφθούν κάτω από συμπαγή και ογκώδη έπιπλα φέρουν μικρότερα τραύματα. Πιο άτυχοι όσοι βρέθηκαν κοντά σε τζάμια που έσπασαν από την έντονη σεισμική δόνηση που χτύπησε την Κρήτη και τραυματίστηκαν, άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων με τον κρατικό μηχανισμό να προσπαθεί να εντοπίσει και να διασώσει επιζώντες.

Στο καθήκον και οι δημοσιογράφοι που προσπαθούν να ενημερώσουν τον κόσμο για τα σημεία καταυλισμού και πρώτων βοηθειών, ενώ τεχνικά κλιμάκια επιθεωρούν τα κτίρια. Στιγμές σπαρακτικές και απευκτέες σε μια άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση φυσικής καταστροφής στο Ρέθυμνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News