Εκριζώθηκαν πριν προλάβουν να... αναπτυχθούν 531 δενδρύλλια κάνναβης

Ρέθυμνο
Εκριζώθηκαν πριν προλάβουν να... αναπτυχθούν 531 δενδρύλλια κάνναβης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις συλλήψεις στο Ρέθυμνο και για παράνομη οπλοκατοχή.

Στήθηκε ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση στο Ρέθυμνο για να βρεθούν οι… ύποπτοι με τη φυτεία – μαμούθ που περιλαμβάνει εκατοντάδες δενδρύλλια κάνναβης.

Σήμερα λοιπόν, ολοκληρώθηκε η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν 531 δενδρύλλια. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 2 άτομα ελληνικής καταγωγής ηλικίας 40 και 52 ετών και δύο Αλβανοί ηλικίας 31 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Παράλληλα, για τους δύο Έλληνες σχηματίστηκε δικογραφία και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ο εντοπισμός των δραστών έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνης, οι οποίοι το πρωί εξερεύνησαν την περιοχή.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή του Δήμου μια φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης όπου καλλιεργούντο επιμελώς συνολικά 531 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1 μέτρου, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία και εκριζώθηκαν.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθησαν έρευνες στις σπίτια, στις επιχειρήσεις και σε χώρους που χρησιμοποιούσαν ο 40χρονος και ο 52χρονος όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* πολεμικό όπλο

* κυνηγετικό όπλο (δίκαννο)

* φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και

* το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Επιπλέον, κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 52χρονου, ως μέσο διευκόλυνσης παράνομων πράξεων.

Τα 531 δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πολλά πειστήρια που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News