Στην Παναγία την Μεσοπαντίτισσα στη Βενετία ο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Ρέθυμνο
Στην Παναγία την Μεσοπαντίτισσα στη Βενετία ο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Παναγία την Μεσοπαντίτισσα, η οποία προέρχεται από τον Χάνδακα της Κρήτης, αποτελούσε πνευματικό θησαυρό της ευσέβειας του Κρητικού Λαού, μεταφέρθηκε εκεί κατά τον Κρητικό Πόλεμο και τα τελευταία 350 έτη φυλάσσεται στον Ναό της Santa Maria Della Salute, θα επισκεφτεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναχωρεί σήμερα και η επίσκεψη θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 24 Μαΐου, συνοδευόμενος από εκπρόσωπο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, στη Βενετία και συνοδεύοντας τα μέλη του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Νομού Ηρακλείου στο προσκύνημά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές φορές ο Ρεθύμνιος Μαρίνος Τζάνε Μπουνιαλής, στο περίφημο ποιητικό έργο του «Ο Κρητικός Πόλεμος», αναφέρεται στην Εικόνα της Μεσοπαντίτισσας, όπως για παράδειγμα στο εξής δίστιχο: «Πλιο παρακάλια δε γροικώ κ' εσφάγηκ' η καρδιά μου - κ' εμίσεψες, Παρθένα μου, Mεσοπαντίτισσά μου».

Ενώπιον της Ιεράς αυτής και ιστορικής Εικόνος της Μεσοπαντίτισσας, με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κ. Γενναδίου, θα ψαλεί Ιερά Παράκληση, ποίημα του Σεβ. Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου, και θα ομιλήσει σχετικά ο Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Νομού Ηρακλείου κ. Μιχαήλ Στρουμπάκης, Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης.

Τον Σεβασμιώτατο συνοδεύει ο Κωδικογράφος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Πανοσιολ. Αρχιμ. Νήφων Βασιλάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News