Ρέθυμνο

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Φύτεψαν λουλούδια με στόχο μία πιο ανθρώπινη εικόνα

Κάποιοι έχουν το κοινωνικό ενδιαφέρον να κάνουν τον κόσμο πιο όμορφο και κάποιοι άλλοι καπνίζουν ακόμη και στο νοσοκομείο. Τουλάχιστον στο εξής οι γόπες θα κρύβονται από τα λουλούδια που προσέφερε και φύτεψε εθελοντικά με το συνεργείο του, ο επιχειρηματίας, Μιχάλης Κουμνάς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως είναι λογικό, έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο χρόνος αποθεραπείας των ασθενών μειώνεται αισθητά, όταν ο περιβάλλοντας χώρος του νοσοκομείου διαθέτει χώρους πρασίνου, κάτι που ενίσχυσαν με την καρδιά τους στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, οι εθελοντές.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του πανεπιστημίου Κρήτης, Μαριάννα Καλαϊτζιδάκη, σημειώνει ότι στο εξής θα μπορούν να πραγματοποιούνται ευκολότερα δράσεις ευαισθητοποίησης των παιδιών ακόμη και στο αστικό περιβάλλον, χάρις τις φυτεύσεις που έχουν γίνει σε διάφορα σημεία της πόλης.

Έμπνευση για τον Μιχάλη Κουμνά, αποτελούν οι ολάνθιστες αυλές των γιαγιάδων στα χωριά της Κρήτης και ποιος να τον αμφισβητήσει, όταν το αποτέλεσμα και οι εικόνες, μιλούν από μόνες τους.

 

Σχόλια