Λύγισαν την αιωνόβια βελανιδιά οι νοτιάδες

Ρέθυμνο
Λύγισαν την αιωνόβια βελανιδιά οι νοτιάδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νοτιάδες λύγισαν την αιωνόβια βελανιδιά στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, όμως μέσα στις επόμενες μέρες θα μεταμορφωθεί σε ένα ξυλόγλυπτο που θα κοσμεί την είσοδο του πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Ο ξυλογλύπτης Νίκος Μάνεσης ανέλαβε αφιλοκερδώς το εγχείρημα, ενώ ο αναπληρωτής πρύτανης Κωνσταντίνος Σπανουδάκης τονίζει ότι η ιδέα που θα υλοποιηθεί, όπως και πολλές ακόμα δράσεις, στοχεύει στην ένωση του Πανεπιστημίου με την πόλη του Ρεθύμνου.

Ένα δελφίνι θα αναδυθεί από ένα βιβλίο στο ξυλόγλυπτο που θα κοσμεί την είσοδο της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου, βασισμένο στο σύμβολο της πόλης, που είναι τα δελφίνια, και της γνώσης, που είναι ο σκοπός του Πανεπιστημίου. Η βελανιδιά θα μεταμορφωθεί, κερδίζοντας νέα ζωή μετά την καταστροφή της από τους ισχυρούς ανέμους, που τη λύγισαν.

Σε δεύτερο χρόνο θα τοποθετηθεί ρητίνη σε τυχόν σκασίματα που θα προκύψουν, ενώ η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο εβδομάδων. Ο ξυλογλύπτης θα εργάζεται επιτόπου και στη συνέχεια το έργο θα μεταφερθεί στην είσοδο του Πανεπιστημίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News