Χώμα από την κρητική γη ταξιδεύει στην Αυστραλία

Ρέθυμνο
Χώμα από την κρητική γη ταξιδεύει στην Αυστραλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

77 χρόνια μετά, Έλληνες και Αυστραλοί συναντήθηκαν στο μνημείο των δύο λαών, αφιερωμένο στους συμμάχους πολεμιστές της Μάχης της Κρήτης.

Χώμα από τον Λόφο "Α" παρέλαβε στο Μνημείο Ελλήνων και Αυστραλών Πολεμιστών, στο Σταυρωμένο, η πρέσβης της Αυστραλίας, Κέιτ Λόγκαν, σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα για να τοποθετηθεί σε ειδικό Μνημείο που ανεγέρθη με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων συμμετοχής του Αυστραλιανού στρατού σε υπερπόντιες αποστολές.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, υπογράμμισε την ευθύνη των σημερινών Ελλήνων, 77 χρόνια μετά τη Μάχη της Κρήτης και τις υπερβάσεις που πρέπει να πράξουν για το καλό της χώρας. Η συλλογή χώματος από 100 περιοχές της Ελλάδας, στις οποίες πολέμησαν μέλη των Αυστραλιανών και Νεο-Ζηλανδών Σωμάτων Στρατού (ΑΝΖΑC) κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και, εν προκειμένω, στη Μάχη της Κρήτης, ικανοποιεί αίτημα της Αυστραλιανής Κυβέρνησης.

Από την πλευρά της, η Αυστραλή πρέσβης, προσέφερε στον Γιώργο Πολιουδάκη, συνεχιστή του έργου του πατέρα του Μάρκου, τη σημαία που κυμάτιζε στο κοινοβούλιο της μακρινής χώρας, αναγνωρίζοντας την προσφορά της οικογένειας στους συμμάχους και στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Μια προσπάθεια που στοχεύει και στην ανέγερση μουσείου για τη Μάχη της Κρήτης.

Δείτε φωτογραφίες:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News