Συγκλονίζει η μάνα της αγνοούμενης εγκύου: Η κόρη μου ζει...

Κρήτη
Συγκλονίζει η μάνα της αγνοούμενης εγκύου: Η κόρη μου ζει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφώνεται η αγωνία για την 37χρονη Ντέσι, η οποία πριν εξαφανιστεί αρχές του Μάη από το Ρέθυμνο, είχε ενημερώσει τη μητέρα της ότι θα πήγαινε για φαγητό με τον σύντροφο της, σε ταβέρνα σε ένα δάσος.

Από τότε όμως τα ίχνη της χάθηκαν, με συγγενικά και φιλικά πρόσωπα να δηλώνουν συγκλονισμένα από τις εξελίξεις.

«Πιστεύω ότι η κόρη μου είναι ζωντανή», δηλώνει στην ΚΡΗΤΗ TV η μητέρα της αγνοούμενης, η οποία και βρίσκεται στην Αθήνα.

"-Δημοσιογράφος: Θα έρθετε στην Κρήτη, στο Ρέθυμνο;

-Δεν ξέρω, δεν ξέρω. Αστυνομία δεν μου είπε τίποτα. Τι να κάνω εκεί. Φοβάμαι.. Εγώ νομίζω ότι ζει. Από την καρδιά μου κόρη μου ζει. Αλλά που είναι. Αναφέρει με τρεμάμενη φωνή η μητέρας της ανοούμενης εγκύου και προσθέτει: Όχι δεν έχει φύγει καθόλου. Χωρίς να μου πει εμένα , που να πάει. Τα ρούχα της είναι εκεί και τα ρούχα της".

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με τον σύντροφο της, η Ντέσι ανέφερε στις φίλες της, την επιθυμία της να γίνει μητέρα, κάτι που διακρινόταν στην γενικότερη συμπεριφορά της και με την ίδια να είχε προβεί στις ανάλογες προετοιμασίες σε ρουχαλάκια και διάφορα διακοσμητικά δωράκια ενώ παράλληλα έψαχνε μεγαλύτερο σπίτι.

Και η Νίνα, φίλη της αγνοούμενης δεν πίστεψε από την πρώτη στιγμή ότι η Ντέσι έφυγε για Γερμανία, με την ίδια να μας περιγράφει τους τσακωμούς που είχε το ζευγάρι αλλά και το τελευταίο μήνυμα που της έστειλε στις 4 του μήνα, μήνυμα που όπως φαίνεται δεν έλαβε ποτέ.

«Ήταν πολύ χαρούμενη και πάθαμε ένα μεγάλο σοκ. Αυτό που τελευταία μιλούσε ήταν για το μωρό. Της λέγαμε πώς θα το μεγαλώνουμε, ότι θα το κάνουμε βόλτα. Είχε ψωνίσει, είχε ετοιμάσει τα πράγματα για το μωρό με πολύ ευχαρίστηση. Χαιρόταν ακόμη και για τα μωρά που ερχόταν από εδώ», αναφέρει στην ΚΡΗΤΗ TV η Άντζελα, μία από τις φίλες της αγνοούμενης εγκύου.

«Τσακωνόταν συνέχεια, για το παΐδι. Αυτός την πίεζε. Είχε πάει στη Βουλγαρία και είχε πει στη μάνα της και τον αδερφό της ότι δεν ήθελε αυτός το μωρό. Και της είπανε ότι με τίποτα μην αφήσει το παιδί. Και όλες οι φίλες της , της είπαμε ότι θα το μεγαλώσουμε με ότι μπορούμε και δεν θα το αφήσουμε να πεινάει», αναφέρει μία άλλη φίλη της.

Στο σπίτι της αγνοούμενης βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Βουλγαρικής Ένωσης στην Κρήτη ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με συγγενικά και φιλικά πρόσωπα της 37χρονης.

«Στο σπίτι δεν υπήρχε τίποτα που να είχε κουνήσει κανείς. Είχε ξεκινήσει να μαζεύει ρούχα και να αγοράζει δωράκια αφού είναι στον 5ο μήνα. Τα πράγματα για το παιδί ήταν στην ντουλάπα», τονίζει από την πλευρά του ο Πετάρ Αναστασόβ,Πρόεδρος της Βουλγαρικής Ένωσης Κρήτης.

Μάλιστα, τόσο η μητέρα της όσο και οι φίλες της, δήλωναν ότι θα ήταν στο πλευρό της και θα τη στήριζαν στην απόφαση της να γίνει μητέρα.

«Της ξαναέγραψα τι κάνει χρυσή μου πως είσαι, στις 4 του μήνα , αλλά δεν έλαβα ποτέ απάντηση. Αυτό που με κρατάει είναι να την βρούμε και ότι είναι ζωντανή» τονίζει με έμφαση μια από τις φίλες της.

Και μπορεί οι υποψίες να στρέφονται στο κακό, όμως η ελπίδα για τη ζωή, παραμένει ζωντανή.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τις δύο αγνοούμενες 

Την ίδια ώρα κλιμακώνεται η αγωνία για τις δύο αγνοούμενες στο νομό Ρεθύμνου, την 37χρονη εγκυμονούσα Ντέσι Ιλίεβα που έχει εξαφανιστεί από τις 2 Μαΐου και την Αντονίνα Ζόεβα, 38 ετών, που αγνοείται από τις 11 Μαΐου. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι τις δύο αυτές γυναίκες τις ενώνει η καταγωγή τους από τη Βουλγαρία και η εργασία τους στο Ρέθυμνο.

Χθες οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώθηκαν στην υπόθεση της Αντονίνα Ζόεβα, ενώ επιλεκτικά συνεχίστηκαν οι έρευνες και η ανάκριση στο νότιο Ρέθυμνο για την τύχη της Ντέσι Ιλίεβα. 

Αναλυτικότερα, δεν έχουν αφήσει σπίτι για σπίτι, εγκαταλελειμμένα και μη, στον Κεραμέ, τα γύρω χωριά, όπως και σε όλη τη δύσβατη και απόκρημνη περιοχή στο νότιο Ρέθυμνο, που την έχουν σαρώσει με τη βοήθεια διασωστικού οχήματος της ΕΜΑΚ και ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου... Αστυνομία, Λιμενικό και εθελοντές Σαμαρείτες έχουν κινήσει γη και ουρανό για να βρουν κάποιο ίχνος της Ντέσι Ιλίεβα, όμως μάταια. Στις έρευνες συμβάλλει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου, με τον διοικητή, Νίκο Λαγουδάκη, να τονίζει το πόσο δύσκολη είναι η έρευνα σε μια τόσο δυσπρόσιτη περιοχή.

Τα σώματα ασφαλείας σαρώνουν τις παραλίες στο νότιο Ρέθυμνο, στο δήμο Αγίου Βασιλείου, σε όλη την ακτογραμμή των 20 χιλιομέτρων από τον Πλακιά μέχρι την Αγία Γαλήνη, ψάχνοντας εναγωνίως να βρουν κάποιο ίχνος της άτυχης 37χρονης εγκυμονούσας.

Η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της εποπτικό υλικό από τις κάμερες των καφενείων του χωριού Κεραμέ, χωριό του συντρόφου της Ντέσι, που αυτοκτόνησε τέσσερις μέρες μετά την εξαφάνισή της. Αυτό το υλικό, ωστόσο, δεν απέβη χρήσιμο στις έρευνες, αφού είχε αντικατασταθεί από υλικό νεότερων ημερών από την εξαφάνιση της Ντέσι στις 2 Μαΐου.

Συνεχίζονται οι έρευνες και για την δεύτερη αγνοοούμενη

Στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκαν χθες σε Ρέθυμνο και Μυλοπόταμο οι έρευνες για τη δεύτερη αγνοούμενη, την Αντονίνα Ζόεβα.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και για τις δύο αγνοούμενες, καλύπτοντας πλέον το μεγαλύτερο τμήμα του νομού και της πόλης του Ρεθύμνου, με την ελπίδα ότι κάτι θα στρέψει την αναζήτηση στη σωστή κατεύθυνση, ώστε να βρεθούν οι άτυχες γυναίκες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News